Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2013,
9.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

UKC Ljubljana Simon Vrhunec

Sobota, 8. 6. 2013, 9.48

7 let, 12 mesecev

Objavljen razpis za generalnega direktorja UKC Ljubljana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na podlagi torkovega sklepa sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je bil objavljen razpis za generalnega direktorja tega zavoda.

Sedanjemu generalnemu direktorju Simonu Vrhuncu se namreč avgusta izteče mandat, zato gre za redni razpis ob izteku štiriletnega mandata. Rok za prijavo je 15 dni po objavi razpisa.

Razpis torej ni posledica nedavnega poročila Komisije za preprečevanje korupcije glede programa otroške srčne kirurgije na UKC Ljubljana, zaradi česar je minister za zdravje Tomaž Gantar pozval Vrhunca k odstopu in napovedal, da bo svetu zavoda predlagal Vrhunčevo razrešitev, če sam ne bo odstopil.

A svet UKC Ljubljana v torek ni razpravljal o morebitni razrešitvi Vrhunca. Poročilo Komisije za preprečevanje korupcije prišlo potem, ko so že oblikovali dnevni red seje, zato gradiva nanjo niso mogli uvrstiti.

Vrhunec je zadovoljen s svojim iztekajočim se mandatom Vrhunec je sicer že pojasnil, da je prezgodaj govoriti o tem, ali se bo znova potegoval za ta položaj. Je pa poudaril, da je zadovoljen s svojim iztekajočim se mandatom, saj da je že izpolnil večino točk programa. Poleg tega je bilo vse storjeno v korist bolnikov, in sicer na gospodaren način, je dejal in ponovil, da se ni okoristil niti za evro.

Kot je razvidno iz razpisa, objavljenega v Delu in Dnevniku, je za generalnega direktorja lahko imenovan kandidat z univerzitetno izobrazbo z dodatno izobrazbo na področju upravljanja, ki ima najmanj pet let izkušenj z vodenjem in upravljanjem in ki ni bil pravnomočno obsojen za naklepno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Kandidat mora predložiti tudi program dela in razvoja UKC Ljubljana in imeti znanje enega svetovnega jezika.

Prijavljeni kandidati bodo o izbiri obveščeni v 30 dneh od dneva objave, je še navedeno v razpisu.

Ne spreglejte