SiolNET. Novice Slovenija
1,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob deževju postavljajo vedra, učenci imajo stranišče v razredu #foto #video

1,31

termometer

Osnovna šola v Rogatcu se po odhodu nekdanjega ravnatelja Viljema Prevolška, ki je konec oktobra zaradi nepravilnosti dobil izredno odpoved, spopada s hudimi likvidnostnimi težavami. Dobaviteljem po nekaterih ocenah dolgujejo okoli 90 tisoč evrov, za nameček pa je šola močno potrebna obnove. Ker streha pušča, imajo ob deževju na več mestih postavljena vedra. Stene odstopajo, učenci pa imajo stranišče kar v razredu.

Nova ravnateljica Osnovne šole Rogatec Alenka Virant je za Slovenske novice povedala, da bi morali zamenjati tudi šolski avtomobil, ki je star 17 let in zato že zelo dotrajan. Odkar je sredi septembra prevzela vodenje šole, se v svoji pisarni ukvarja predvsem z dolgovi svojega predhodnika.

Ker streha pušča, imajo po šoli na več mestih postavljena vedra. Ker streha pušča, imajo po šoli na več mestih postavljena vedra. Foto: Uroš Maučec

Prejšnjemu ravnatelju Viljemu Prevolšku so konec oktobra zaradi številnih odkritih nepravilnosti izročili izredno odpoved. Kršitve je po poročanju Slovenskih novic pred dvema letoma zaznal tudi Inšpektorat Republike Slovenije za šolstvo, domnevne nepravilnosti pa preiskujejo tudi kriminalisti.

Nova ravnateljica Alenka Virant računa na pomoč občine, vendar je v osnutku občinskega proračuna za šolo za zdaj predvidenih zgolj pet tisoč evrov. Nova ravnateljica Alenka Virant računa na pomoč občine, vendar je v osnutku občinskega proračuna za šolo za zdaj predvidenih zgolj pet tisoč evrov. Foto: Uroš Maučec

Šola po nekaterih ocenah dobaviteljem dolguje približno 90 tisočakov, ob tem pa je močno potrebna obnove. Nova ravnateljica pri tem računa na pomoč občine, vendar pa je v osnutku občinskega proračuna za šolo za zdaj predvidenih zgolj pet tisoč evrov. Več o problematiki pa v zgornjem videoposnetku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 9
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin