Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 7. 2014,
22.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NSi Ljudmila Novak Miro Cerar SD

Sreda, 16. 7. 2014, 22.35

8 let

NSi bi v morebitni vladi vodila gospodarstvo in zdravstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
NSi še ni dobila vabila na pogovor o morebitnem sodelovanju v vladni koaliciji, je povedala predsednica NSi Ljudmila Novak. Stranko v morebitni vladi zanimata področji gospodarstva in zdravja.

O sodelovanju v vladni koaliciji je Novakova pred izredno sejo sveta NSi, ker so analizirali rezultate volitev, povedala, da je to najprej odvisno od povabila, tega še nimajo, ter od tega, kdo bodo koalicijski partnerji ter koliko bodo pripravljeni omiliti svoja stališča oziroma sprejeti pogoje NSi. "Če pač imajo druge stranke drugačne koncepte, potem je nemogoče izvajati skupen program. Zato čakamo na povabilo, če ga bomo dobili. Potem bomo pogledali, katere so skupne točke in ali se v tem NSi vidi ali ne," je dejala.

Kateri resorji zanimajo NSi Na vprašanje o tem, kateri ministrski resorji bi zanimali NSi, je Novakova odgovorila, da so program osredotočili okoli reform gospodarstva, zato bi jih zanimal ta resor. "Hkrati imamo tudi reformne predloge na področju zdravstva," je dejala in dodala, da je z veseljem opravljala tudi funkcijo ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu. Pri tem je ponovila, da še niso prejeli vabila k pogovorom, zato ne morejo vnaprej vedeti, katere resorje bi dobili.

V čem so drugačni od SMC Pojasnila je tudi, da so deloma že analizirali program Stranke Mira Cerarja, ki je na volitvah dobila največ podpore, tudi na predvolilnih soočenjih. "Vendar je bil pri konkretnih zadevah premalo jasen, premalo konkreten," je dejala in povedala, da ima Cerar drugačne pomisleke glede privatizacije, poleg tega pa niso najbolj združljivi na področju delovnopravne zakonodaje in davkov. "Podrobnosti je seveda treba proučiti, potem pa videti tudi, kaj bi ponujala morebitna koalicijska pogodba," je povedala.

NSi se bo odločala samostojno Pri tem je Novakova poudarila, da se bo stranka NSi odločala samostojno in brez pritiskov katere koli druge stranke. Po njenem mnenju mora vsaka stranka sama opraviti analizo volitev in ugotoviti, zakaj je izgubila toliko glasov, "ne pa, da je glavna tema tvitov in razprav NSi".

Vprašljivo sodelovanje z SD O morebitnem sodelovanju s stranko SD je Novakova povedala, da ima precej drugačen program glede privatizacije in gospodarstva. "A priori nikogar ne zavračamo, ampak pravimo, da bo trdna vlada tista, v kateri bodo koalicijske partnerice imele enotne poglede za dosego ciljev. Zato se nam zdi takšna povezava vprašljiva," je pojasnila.

Ne spreglejte