Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2008,
12.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 14. 5. 2008, 12.48

8 let, 5 mesecev

Novi izstopi iz LDS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Iz stranke LDS je danes izstopil predsednik strankinega odbora za enake možnosti invalidov Luj Šprohar. Izstop sta napovedala še Viktor Žakelj in Meta Vesel Valentinčič.

Luj Šprohar je v izstopni izjavi zapisal, da iz LDS izstopa zato, "ker stranka opušča socialno noto in usmeritev". Kot navaja, razume, da je Sloveniji potrebna močna stranka kapitala, "a to je tisto, kar mene ne privlači". "Resnično vam želim uspeh na volitvah v zadovoljstvo članov; vsaj tako, kot sem ga imel nekoč sam," je zapisal.

Viktor Žakelj resno razmišlja o izstopu

Predsednik socialnega foruma stranke Viktor Žakelj je potrdil, da razmišlja o izstopu iz stranke. Kot je dejal, o tem sicer trenutno še potekajo nekateri pogovori, vendar je njegov izstop iz stranke precej verjeten. Na vprašanje, ali res razmišlja o prestopu v DeSUS, je odgovoril, da ima nekaj ponudb, vendar svojega premisleka še ni opravil.

Meta Vesel Valentinčič pogreša "več socialne misli" Da razmišlja o odstopu, je potrdila tudi nekdanja generalna sekretarka stranke Meta Vesel Valentinčič. Kot je dejala, o izstopu razmišlja predvsem zato, ker kot pripadnica socialnega krila stranke v njej pogreša "več socialne misli". Ta je po njenih besedah iz stranke izginila s prihodom novega vodstva in drugačne usmeritve stranke.

Ne spreglejte