Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
9.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Andrej Lovšin

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 9.35

6 let, 6 mesecev

Nekdanji šef Intereurope Lovšin na zavodu s 500 evri nadomestila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dobro leto dni po predobravnavnem naroku se na koprskem sodišču začenja sojenje nekdanjemu šefu Intereurope Andreju Lovšinu.

Predmet sojenja je naložba logističnega podjetja v terminal Čehov v Rusiji. Lovšin, ki je lani v postopku pred ljubljanskim sodiščem, kjer dokazuje zakonitost za 1,88 milijona evrov premoženja, prosil za brezplačno pravno pomoč, ima zdaj dva odvetnika, Marka Bošnjaka iz odvetniške pisarne Čeferin in Dejana Babiča.

Trenutno je sicer nezaposlen. Prijavljen je na zavodu in prejema 500 evrov nadomestila. Kot smo poročali, je lani podjetje Optio, v katerem je bil zaposlen po odhodu iz Intereurope, prodal Miletu Čaćiću, o katerem so hrvaški mediji poročali, da je največji dolžnik hrvaškim bankam.

Preplačal zemljišča in delal mimo nadzornikov Lovšin naj bi mimo nadzornega sveta vložil več kot 140 milijonov evrov v terminal Čehov. Soglasje nadzornikov za to naložbo je Lovšin pridobil šele naknadno. Za nakup zemljišča v Moskvi se je prav tako dogovoril, še preden je o tem odločala uprava družbe, mu očita tožilstvo. Protipravno pridobljena premoženjska korist naj bi znašala 16 milijonov evrov.

Tožilstvo #lovsin očita, da je drugim pridobil za 35 mio koristi - 25 mio prodajalcu zemljišča, še 10 mio Riku. pic.twitter.com/P83K8asaF2

— AndrejaL(@Andr3jaL) March14, 2016

Zakaj Škrabca - njegov Rikonaj bi v zadevi Čehov dobil 10 mio koristi - ni na zatožni klopi? Tožilka: "Niutemeljenega suma."

— AndrejaL(@Andr3jaL) March 14, 2016

Intereuropa je zemljišča kupila od Aleksandra Belousova, takratnega direktorja družbe Riko Mash, hčerinske družbe podjetja Riko, ki je v rokah znanega slovenskega poslovneža Janeza Škrabca. Njegovo podjetje je terminal v Čehovu tudi projektiralo in gradilo.

Lovšin očitke vseskozi zavrača.

Bošnjak: Naše cenitve v obtožnici niso upoštevane Odvetnik Bošnjak glede obtožb, da naj bi bilo zemljišče preplačano, meni, da v obtožnici niso upoštevane cenitve zemljišč, ki jih je predložila obramba. "Upoštevali so le s strani družbe naročeno cenitev KPMG, ki pa je na ravni diplomske naloge. Osnove za cenitev niso navedene," je dejal. Njihove cenitve in tudi cenitve Intereurope East naj bi medtem pritrjevale stališču Lovšina, da zemljišče ni preplačano.

Lovšin je v zagovoru dejal, da se je vse dogajalo v času gospodarske rasti, strateška usmeritev Intereurope je bila tedaj širitev na ruski trg.

Belousova je, pravi, spoznal na odprtju hotela v Moskvi. Tam je večim ljudem povedal, da Intereuropa išče zemljišče za terminal, Belousov pa je vedel, da se prodaja več zemljišč. Enega od teh je Intereuropa nato tudi kupila. "Nisem imel motiva, da bi osebi, ki sem jo bolj ali manj po naključju zagotovil protipravno premoženjsko korist," je sodišču zatrdil Lovšin.

Lovšin: Cenitve nepremičnin tedaj nismo delali, saj za to ni bilo časa Zanika tudi, da bi bila preplačana. "Celo v primeru, da bi bila preplačana - pa niso bila -, pa nikakor ne drži, da sem za to vedel. Ob nakupu zemljišča nisem preveril, kdo je lastnik nepremičnine, niti koliko je zanj plačal. Sam nisem pravnik, zato smo takrat najeli odvetnika Mitjo Lamuta, ki je zagotovil, da je z lastništvom in pogodbami za posek vse v redu. Da ni bilo težav, kaže tudi dejstvo, da z vpisom lastniških sprememb ni bilo nobenih težav.

Lovšin je dejal, da cenitve nepremičnin tedaj niso delali, saj za to ni bilo časa. "S poslom se je mudilo," je povedal. Zavrnil je očitke, da bi Intereuropa preplačala Rikova dela na terminalu. "O tem ne vem nič, je pa res, da sam ne morem preverjati, koliko materiala je bilo porabljenega, saj to ne spada v delovne naloge predsednika uprave."

Ne spreglejte