SiolNET. Novice Slovenija
0,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ob obilnih padavinah poplavilo kletne prostore v Ajdovščini in Vipavi

0,95

termometer

Poplavljena reka Kolpa | Reke so v večjem delu države že začele naraščati. | Foto: Aleš Puhek
Reke so v večjem delu države že začele naraščati. Foto: Aleš Puhek

Na območju Ajdovščine in Vipave je v popoldanskih urah zaradi obilnih padavin poplavilo kletne in pritlične prostore več stanovanjskih objektov. Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, je poplavljena tudi lokalna cesta v Dupljah in podvoz pod hitro cesto v Vipavi. Na terenu pomagajo gasilci in člani občinskih štabov civilne zaščite.

Gasilci so posredovali v občini Vipava na območju Lož, Vrhpolja in Zemona. O poplavljenih kletnih in pritličnih prostorih stanovanjskih objektov poročajo tudi iz Ajdovščine in vasi Budanje. Gasilci so ogrožene objekte preventivno zavarovali z vrečami peska, iz poplavljenih pa izčrpali vodo.

Vremenoslovci napovedali naraščanje rek

Na Agenciji RS za okolje so sicer za danes napovedali naraščanje rek v večje delu države. Po napovedih bodo ponoči nekatere reke v zahodni, južni in osrednji Sloveniji dosegle velike pretoke.

Ob močnejših dolgotrajnih nalivih lahko zvečer in v noči na ponedeljek pride do poplavljanja meteornih in razlivanja hudourniških voda predvsem na širšem Primorskem in Notranjskem, v osrednji Sloveniji ter v porečjih Krke in Kolpe. Drugod po državi bo naraščanje rek manj izrazito, vodnatost rek bo ostala povečini srednja.

Poplavljena reka Kolpa Novice Ob močnih nalivih ponovno možnost poplav Italija poplave Novice Po poplavah v Italiji našli truplo pogrešanega dečka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin