SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Pošti Slovenije upajo na uspeh varnostnih ukrepov

3

termometer

V Kresnicah so po junijskem oboroženem ropu, v katerem je življenje izgubila njihova uslužbenka, znova odprli poštni urad.

Generalni direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc je zagotovil, da so z določenimi posegi, ki so bili zaradi stopnje ogroženosti potrebni, tega usposobili do takšne mere, da so zmanjšali rizike za morebitne ponovne primere.

Hauc za čimprejšnje vgrajevanje varnostnih elementov Hauc ob tem sicer dodaja, da se nikoli ne da izključiti človeškega faktorja, da se kaj takega ne bi znova zgodilo. Kot je dejal, so objavljeni že tudi vsi razpisi za ostale varnostne elemente za vse ostale pošte, ki so že v teku in so jih v javnosti tudi že napovedovali. Ob tem upa, da se bodo javna naročila čim prej zaključila in da ne bo pritožb, tako da bomo lahko varnostne instrumente čim prej pričeli vgrajevati v njihove poslovalnice.

"Najprej bomo ukrepali v najbolj ogroženih po dosedanjih statistikah, potem pa tudi v vseh ostalih. To vključuje od video nadzora do ostalih ukrepov, pri čemer naj poudarim še to, da smo od omenjenega ropa obravnavali še en rop v Ljubljani, kjer smo imeli video nadzor, pa žal tudi ta ni dosti pomagal. Zato so trditve o tem, zakaj ni nečesa, kar bi moralo biti, po našem mnenju nestrokovne," je dejal Hauc.

Sicer pa so ob njegovem prihodu na čelo družbe leta 2005 v varnost vložili okoli 300.000 evrov, samo letos pa je v ta namen v finančnem načrtu rezerviranih 2,1 milijona evrov. Hauc ob tem opominja, da gre vendarle za široko mrežo več kot 560 poštnih poslovalnic, zato morajo stvari izvajati postopoma.

"V zadnjih letih so se poslabšale tudi varnostne razmere" Ob tem so se po njegovih besedah v zadnjih letih poslabšale tudi varnostne razmere, kar kaže tudi povečano število poštnih ropov. V preteklosti so imeli po nekaj ropov na leto, ki so se končali brez posledic, samo lani pa že več kot 30, zato so tudi začeli z vsemi postopki povečevanja varnosti.

Na Pošti Slovenije varnostnih ukrepov javnosti ne bodo razkrivali, saj so po njihovem prepričanju najbolj učinkoviti tisti, za katere ta ne ve. Zagotovo pa so vključili vse vrste varnostnih ukrepov, ki so uveljavljeni v sodobnem svetu, so prepričani.

V tujini odpiranje pri nas barikade? "Če bi pogledali trende v svetu, lahko navedem primer angleške pošte, ki ta trenutek odpira svoja blagajniška mesta, da so tako bolj prijazna uporabnikom. Pri nas pa jih moramo zabarikadirati, ker nekdo misli, da bo s tem manjša ogroženost. Verjetno bo ta res manjša, ne moremo pa preprečiti človeškega faktorja, kot se nam je zgodilo v Kresnicah," je še dodal prvi mož Pošte Slovenije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin