SiolNET. Novice Slovenija
3,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na območju Poljan nov napad volkov na drobnico

3,99

termometer

volk
Foto: Getty Images

Na območju občine Gorenjska vas-Poljane se je danes znova zgodil večji napad volkov. Zjutraj so namreč odkrili nov številčni pokol plemenske drobnice, kakršen se je zgodil tudi že 12. septembra v Dolenji Žetini. Občina nastale razmere ocenjuje kot nedopustne in pripravlja novo vlogo za odstrel še dodatnih petih volkov.

Kot so sporočili iz Občine Gorenja vas-Poljane, je v novem napadu volkov po doslej zbranih podatkih poginilo 16 živali. Ocenjujejo pa, da je škoda še precej večja, saj so tudi pri večini pobegle drobnice poškodbe velike.

V napadu 12. septembra, ki je bil prvi tak pokol na poljanski strani Blegoša, je trop volkov pokončal več kot 30 ovc. Težave so v minulih mesecih že imeli tudi na selški in cerkljanski strani.

"Lokalna skupnost želi ravnati izključno v interesu svojih občanov"

Občina nastale razmere ocenjuje kot v celoti nedopustne, zato že pripravlja novo vlogo za odstrel še dodatnih petih volkov. "Lokalna skupnost želi ravnati izključno v interesu svojih občanov, ki si zaslužijo kvalitetne pogoje za življenje in delo, za kar si lokalna skupnost z dragimi in obsežnimi projekti prizadeva že ves čas svojega obstoja," so izpostavili na občini, kjer pričakujejo, da bodo odločevalci tokratne pozive vzeli resneje in ukrepali odgovorno in predvsem hitreje.

Napad volka, Dolenja Žetina Novice Nov napad: volkovi pod Blegošem pokončali več kot 30 ovac #video Volk Novice Strokovnjaki proti radikalnemu odstrelu volka in medveda

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin