SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na ljubljanski občini koalicija Jankovića in njegove svetniške liste, SD ter DeSUSa

3

termometer

Ljubljanski župan Zoran Janković, njegova svetniška lista, SD Ljubljana in mestni odbor DeSUS bodo v ponedeljek podpisali koalicijski sporazum o sodelovanju pri vodenju občine.

Gre za mandatno obdobju med letoma 2014 in 2018. Jankovićeva lista, SD in DeSUS imajo v mestnem svetu skupaj 25 svetnic in svetnikov od 45.

Koalicijski sporazum bodo podpisali Zoran Janković, vodja svetniškega kluba Liste Zorana Jankovića Aleš Čerin, predsednik SD Ljubljana Marko Koprivc in predsednik ljubljanskega mestnega odbora DeSUS Saša Ivan Geržina, so sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Jankovićeva lista po zadnjih volitvah izgubila absolutno večino v mestnem svetu Po zadnjih lokalnih volitvah je Jankovićeva lista izgubila absolutno večino v mestnem svetu, saj so njihovi svetniki zasedli 21 od 45 mest. Druga največja svetniška skupina je ostala SDS s sedmimi svetniki, sledijo SMC s šestimi svetniki ter NSi in ZL s po tremi svetniki. Svetniški skupini SD in DeSUS imata po dva svetnika, SLS pa enega.

Janković je po prisegi oktobra lani dejal, da zaradi tega, ker v mestnem svetu nima absolutne večine, ne vidi posebnih težav ter da je prepričan, da bodo pravi projekti in predlogi dobili potrebno večino.

Takrat je povedal tudi, da se bodo pogovorili z vsemi svetniškimi skupinami ter ugotovili, ali bo potrebna posebna formalna pogodba ali bodo delo lahko opravili brez tega.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin