SiolNET. Novice Slovenija
4,08

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Na barki z Gašparjem Gašparjem Mišičem: Prvi cilj je Luka, a ne končni #video

4,08

termometer

Gašpar Gašpar Mišič
Foto: Matej Leskovšek

"To je odvisno od novega nadzornega sveta Luke," nekdanji prvi mož Luke Gašpar Gašpar Mišič odgovarja na vprašanje, ali se bo po  odstavitvi prve nadzornice Alenke Žnidaršič Kranjc vrnil na čelo koprskega pristanišča.

Spomnimo, da je bil Gašpar Gašpar Mišič sredi leta 2013 - po dveh letih dela kot poslanec in nato sekretar v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek - imenovan za predsednika uprave Luke Koper. V začetku leta 2014 so ga nadzorniki pod vodstvom Alenke Žnidaršič Kranjc razrešili, Gašpar Mišič pa je zaradi razrešitve vložil odškodninsko tožbo zoper Luko Koper, češ da so ga odstavili brez razloga. 

Aprila lani je nato delovno sodišče v Kopru razsodilo, da je sklep nadzornega sveta iz leta 2014 ničen, čemur je jeseni pritrdilo še višje delovno sodišče v Kopru. Gašpar Mišič je proti Luki sprožil še delovni spor zaradi prenehanja pogodbe o zaposlitvi.

Slovo Žnidaršič Kranjčeve, Gašpar Mišič proslavlja

Na petkovi skupščini Luke je Slovenski državni holding odstavil nadzornico Alenko Žnidaršič Kranjc, ki je pred leti pokazala vrata Gašparju Mišiču. Bi se ta glede na sodbo delovnega sodišča vrnil na mesto, ki ga vse od njegove razrešitve zaseda Dragomir Matić?

"Imajo ponudbo - ali vrnitev na položaj predsednika uprave ali izplačilo plač do konca mandata," je za Planet TV dejal Gašpar Mišič. O denarju ne želi govoriti, nazaj pa želi priti, tako pravi, ker ga zavezuje pogodba in "da vidite, kako hitro se rešujejo nakopičene težave".

Korupcija in politične ambicije

Novinar Jaka Elikan se je z Gašparjem Mišičem, ki ga je njegov tesen zaveznik župan Boris Popovič postavil za prvega komunalca, pogovarjal z njegovimi aferami, od nepremičninskih poslov do priveza za njegovo plovilo. Pa tudi o krivdi za razmah korupcije v Sloveniji, o napovedih za parlamentarne volitve prihodnje leto, o svojem spogledovanju s politiko.

Bo Cerar ostal premier? "Če se bo potrudil, bi lahko, sicer bo odletel kot gumb od gat," pravi.

[video: 63537 / ]

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Nikoniko1 / 04.07.2017. ob 14:23 +5 0

  Kako nam je uspelo dobit za predsednika vlade tako nesposobnega in narcisoidenga predsednika vlade????

  +5 0
 • amarita / 04.07.2017. ob 14:27 +4 0

  evo ga slovenci on je novi obraz ta bo resil vse ...nic nam ne bo treba misliti ...se en aparatcik forum 21 kucanovega klana jugoudbomafije!!!

  +4 0
 • trdonja / 04.07.2017. ob 16:40 +4 0

  Pravijo, da je navzven en tak Damjan Murko, v resnici pa prefrigana lisica, ki zna dobro izkoristiti pokvarjenost javnih uslužbencev. Ne razumem pa, zakaj mu delata reklamo Siol in PlanetTV, ki sta v precejšnji državni lasti?! Morda dokaz za resnico ene izmed mojih poprejšnjih trditev.

  +4 0
delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin