SiolNET. Novice Slovenija
0,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Muzej pod drobnogledom zaradi porabe javnega denarja #video

0,74

termometer

Po Erarju, aplikaciji za prikaz porabe javnega denarja, je Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v desetih letih, med letoma 2010 in 2020, ko ga je vodil Matevž Čelik, slabih 219 tisoč evrov namenil za potovanja. V povprečju to znese 20 tisočakov na leto, stroškov za poslovne sestanke in pogostitve se je v treh letih nabralo za kar 35 tisoč evrov. So bili tolikšni stroški upravičeni? V odzivu je Čelik med drugim zapisal, da je muzej v letih njegovega vodenja koordiniral več obsežnih mednarodnih programov ter da ni šlo za neopravičeno porabo sredstev. MAO je medtem pod drobnogledom računskega sodišča. 

Da je treba biti pri namenski porabi javnega denarja zelo pozoren, opozarja nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec: "Če govorimo o neopravičeni uporabi javnega denarja, je to lahko obremenjeno s korupcijskimi tveganji in bi celo lahko šlo za kakšno kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja." 

MAO je medtem že pod drobnogledom računskega sodišča. Kot so zapisali, so faze posameznega revizijskega procesa do izdaje končnega revizijskega poročila zaupne, zato vsebinskih podrobnosti o poteku revizije, revizijskih razkritij in morebitnih popravljalnih ukrepov do takrat ne morejo komentirati. 

Odzval se je tudi nekdanji direktor muzeja Čelik in v odgovoru med drugim zapisal, da je muzej v letih njegovega vodenja koordiniral več obsežnih mednarodnih programov ter da ni šlo za neopravičeno porabo sredstev. 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin