Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
14.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 14.46

8 let

Möderndorfer: Izredna seja DZ o stanju demokracije brezplodna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vsebina za sklic izredne seje DZ o stanju demokracije v Sloveniji nima nobene povezave s problemi, s katerimi se danes ukvarja država, poudarja vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer.

Zato bo po njegovem prepričanju ta seja brezplodna ter bo pomenila le zapravljanje časa in davkoplačevalskega denarja.

SDS sejo sklicala, ker bi rada pomagala vladi Kot je dejal Möderndorfer, je SDS, ki je sejo sklicala, pred enim tednom opozorila, da bi rada pomagala vladi izboljšati položaj na gospodarskem, finančnem in drugih področjih. Ob pogledu na vsebino za sklic izredne seje pa je po njegovem prepričanju možno opaziti, da to nima nobene povezave s problemi, s katerimi se Slovenija danes ukvarja. V bistvu gre za obračun s tistim, s čemer stranka ni zadovoljna, to pa je po besedah vodje poslanske skupine PS sodstvo. "Ob tem pa je stranka prepričana, da gre za centre moči, ki izvirajo iz zgodovine," je dejal.

Konec devetdesetih let je po besedah Möderndorferja SDS že odpirala ta vprašanja z istimi stavki in istimi vsebinami. V času od 2004 do 2008 pa je takratni predsednik vlade Janez Janša obžaloval, da v Sloveniji v 21. stoletju še vedno potekajo razprave o kolaboraciji v času druge svetovne vojne in po njej. Ob tem Möderndorfer ugotavlja, da Janša počne točno to, kar je sam kritiziral kot predsednik vlade.

Möderndorfer: Zapravljanje časa in davkoplačevalskega denarja Ob tem je vodja poslanske skupine PS povedal, da je lani Janševa vlada 26 tisoč upokojencem vzela pravice, ki so jim pripadale po zakonu. Podobno čistko, samo z drugimi ukrepi bi, kot poudarja, sedaj radi naredili v sodstvu in še kje. Zato bo ta izredna seja brezplodna ter bo pomenila zapravljanje časa in davkoplačevalskega denarja, saj se bodo ukvarjali s preteklostjo. To po njegovem mnenju nima nobenega smisla in cilja. "Če pa cilj je, ga pozna samo SDS", je sklenil Möderndorfer.

Ne spreglejte