Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 11. 2017,
19.15

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

2

Natisni članek

prometna varnost avtocesta avtocesta policija

Četrtek, 2. 11. 2017, 19.15

6 let, 5 mesecev

Številni vozniki tega preprosto ne znajo. Ste med njimi tudi vi? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,23

2

V povprečju se na šestih kilometrih primorske avtoceste med Uncem in Postojno, kjer obnova traja že pol leta, na vsake tri dni zgodi prometna nesreča. Pa ne zaradi hitrosti, ampak neznanja voznikov.

Video: Planet TV/Vitomir Petrović

Darsov projekt, vreden kar 23 milijonov evrov, se bliža koncu prvega polčasa. Asfalt na gradbišču se počasi že ohlaja. Manjkajo le še talne oznake in po petih mesecih se za 45 tisoč voznikov, ki dnevno prevozijo našo glavno prometno žilo med Primorsko in preostankom države, spet obeta pot brez ovir.

V 152 dneh 54 prometnih nesreč

Dela se bodo zaradi zime začasno končala, prihodnjo pomlad prihaja drugi polčas. Z njim spet zastoji in kupi zverižene pločevine. Iz policijskih poročil namreč izhaja, da vozniki preprosto ne znajo voziti po zoženih pasovih. V 152 dneh od začetka gradbenih del so policisti na šestkilometrskem odseku obravnavali 54 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba tudi izgubila življenje.

Ne hitrost, neznanje je največja težava na avtocestnem odseku med Uncem in Postojno, na katerem opravljajo obnovitvena dela. | Foto: STA , Ne hitrost, neznanje je največja težava na avtocestnem odseku med Uncem in Postojno, na katerem opravljajo obnovitvena dela. Foto: STA ,

Policija potrdila, da hitrost ni glavna težava

S policije so potrdili, da hitrost v resnici ni težava. Na najbolj obremenjenih delih je celo nižja od omejitve. Vsa trasa ob gradbišču pa je tudi posejana z radarji. Glavni razlog za nesreče na tem odseku je strah pred ločevalno ograjo, ki se ji približamo med prehitevanjem. Marsikateri voznik zato zapelje nekoliko desno, pri tem pa trči v vozilo, ki ga je prehiteval.

"Zapeljati moram čisto do roba in pazljivo voziti s tovornjakom tik ob ograji, ker na vsak način silijo mimo. Arogantno prehitevajo, čeprav je cesta zožena. Ravno vozniki osebnih avtomobilov so precej agresivni," pripoveduje eden od tovornjakarjev.

Ne spreglejte