Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
16. 6. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Miro Cerar

Ponedeljek, 16. 6. 2014, 10.33

8 let

Miro Cerar: Slovenija potrebuje novo vodstvo, ki bo počistilo nesnago (video)

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kot ključne točke za zagon gospodarstva Miro Cerar izpostavlja uveljavitev instrumentov pravne države, plačno in davčno disciplino, deregulacijo gospodarstva in administrativno razbremenitev.

Pravnik Miro Cerar, ki bo na prihajajočih državnozborskih volitvah nastopil s svojo stranko, je v intervju za Planet Siol.net povedal, da je prišel trenutek, ko mora priti v politiko neka svežina. Prepričan je namreč, da potrebuje Slovenija novo vodstvo, ki ne bo izključujoče, ki bo šlo v pravo smer in ki bo počistilo nesnago, ki se je nabrala.

"S Slovenijo se ukvarjajo, kot da smo šolarčki" Opozoril je, da je Slovenija v mednarodnem prostoru ponižana in da nima ugleda. "Z nami se ukvarjajo, kot da smo šolarčki. Tega nam ni treba," je zatrdil in dodal, da moramo ljudem pokazati, da je mogoče državo potegniti iz krize in jo normalizirati.

Kot eno od težav Slovenije je izpostavil umetno delitev na leve in desne, ki je ljudem vcepljena v glave. Poudaril je, da njegova stranka ni ne leva ne desna, imajo pa elemente obeh strani, ki so potrebni za preboj, ki ga potrebujemo.

S kom se bo povezoval? Glede povezovanja stranke je povedal, da je vsaka stranka, ki si prizadeva delati v dobro Slovenije, lahko njihov partner. Kot je dejal, lahko sodelujejo z vsemi, "enimi bolj, drugimi manj", čas za to pa bo po njegovih besedah prišel po volitvah, "ko bo prišlo do povezovanja, ki bo za Slovenijo produktivno".

Kot ključne točke za zagon gospodarstva je izpostavil uveljavitev instrumentov pravne države, plačno in davčno disciplino, zeleno davčno reformo, energetsko sanacijo stavb, deregulacijo gospodarstva in administrativno razbremenitev.

Kaj pravi Cerar o privatizaciji in sodstvu? Pojasnil je, da se v stranki zavzemajo za privatizacijo, "ki je nujna", vendar za nadzorovano privatizacijo, ne pa takšno, kot po njegovih besedah poteka zdaj, ko ni nobene strategije in premisleka in se je kar na hitro določilo podjetja za prodajo.

Dotaknil se je tudi sodstva. Kot je dejal, politika zagotovo lahko vpliva nanj, vendar ne trdi, da se to tudi dogaja. Prepričan je, da politika vedno poskuša vplivati na sodstvo, zato se mu zdi pomembno, da ga pred tem obvarujemo.

Cerar priznava, da ima nadpovprečno visoke dohodke Pojasnil je, da ima v banki 71 tisoč evrov prihrankov, hišo v Murglah, ki je po zadnji oceni Gursa vredna okoli 290 tisoč evrov, manjšo garažo, vredno okoli 11 tisoč evrov, in osem let star avto volkswagen touareg. Pravi, da vrednostnih papirjev nima.

"Sem materialno preskrbljen, toliko, da lahko poskrbim za svojega otroka, da tukaj nimam neke stiske in da se lahko polno ukvarjam s tem, česar sem se lotil," je povedal. Priznal je, da ima nadpovprečno visoke dohodke. Poleg rednega dela je služil še s svetovanjem državnemu zboru, različnim odvetniškim pisarnam in ministrstvom. Kot je dodal, ga tega ni sram povedati, saj je bilo vse zakonito.

Ne spreglejte