Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 12. 2015,
16.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

SCT Onkološki inštitut

Sreda, 2. 12. 2015, 16.13

7 let, 12 mesecev

Ministrstvo za zdravje bo zaradi Onkološkega inštituta kazensko preganjalo SCT

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ministrstvo za zdravje je danes podalo predlog za kazenski pregon zoper družbo SCT zaradi nepravilnosti pri gradnji Onkološkega inštituta v Ljubljani.

"Ministrstvo za zdravje je danes podalo predlog za kazenski pregon zoper izvajalca družbo SCT, d. d. (v stečaju) in odgovornega nadzornika IBE, d. d., Ljubljana na projektu Izgradnje Onkološkega inštituta v Ljubljani," so sporočili z ministrstva.

Napake iz obdobja gradnje, ki se je končala leta 2008 Ob gradnji nadomestnega vodovodnega sistema na Onkološkem inštitutu, ki se bo končala marca 2016, so pri odpiranju stropnih oblog ugotovili pomanjkljivosti pri požarni zaščiti objekta. Te izvirajo iz obdobja gradnje objektov novega Onkološkega inštituta, ki se je končala leta 2008.

"Pri prehodih med požarnimi sektorji obstajajo večje odprtine, pri teh niso bile izvedene tesnitve obstoječih inštalacij, manjka pa tudi veliko število požarnih loput in posledično tudi povezava s sistemom za javljanje požara," so še zapisali v sporočilu za javnost.

Pacienti in osebje v nevarnosti Na ministrstvu ugotavljajo, da so zaradi omenjenih pomanjkljivosti, ki so "nedvomno posledica nepravilnosti pri izvedbi gradnje in opustitve skrbnega nadzorstva s strani odgovornega nadzornika", v primeru požara pacienti in osebje ogroženi.

"Izključena ni niti velika premoženjska škoda. V primeru izbruha požara bi ga bilo namreč zelo težko omejiti in pogasiti, saj bi se lahko zaradi obstoječih odprtin in nevgrajenih protipožarnih loput zelo hitro širil med prostori in med etažami."

Podani so elementi kaznivega dejanja Aktivna požarna zaščita na Onkološkem inštitutu Ljubljana ni izvedena skladno s predpisi na področju požarne varnosti. "Ministrstvo za zdravje zato meni, da so lahko podani elementi kaznivega dejanja po Kazenskem zakoniku in zakonu o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja, zaradi česar je treba ugotoviti odgovornost izvajalca izgradnje SCT, d.d., in pooblaščenega nadzornika IBE, d.d., Ljubljana."

Ministrstvo za zdravje je že pričelo z izvajanjem ukrepov za zvišanje požarne varnosti v objektih novega Onkološkega inštituta Ljubljana.

Ne spreglejte