Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 3. 2014,
21.11

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

MOL Zoran Janković Miha Jazbinšek Anže Logar

Ponedeljek, 10. 3. 2014, 21.11

7 mesecev, 3 tedne

Miha Jazbinšek Aleša Čerina oklical za osla in dobil od Jankovića ukor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Seje mestnega sveta bo mogoče spremljati tudi prek prenosa na spletni strani ljubljanske občine, saj so mestni svetniki potrdili spremembe svojega poslovnika.

V poslovniku mestnega sveta bo s potrjenimi spremembami za snemanje sej določeno, da jih z izjemo akreditiranih medijev in službe za organiziranje dela mestnega sveta ne bo smel nihče drug zvočno ali slikovno snemati.

Pavlin: Popolnoma neprimerno je, da se zgodi cenzorski poseg župana V poslovniku pa ne bo dopolnila 106. člena, ki je določalo, da bi bile pri odločanju o prekinitvi ali preložitvi obravnave točk izjema izredne seje. Omenjeni člen določa, da lahko mestni svet na sejah pri posamezni točki dnevnega reda odloči, da se obravnava preloži ali konča. Svetniška skupina SDS je v osnutek sprememb in dopolnitev poslovnika uvrstila dopolnilo člena, po katerem bi bile izjema izredne seje, a dopolnila v potrjenem predlogu ni več.

"Popolnoma neprimerno je, da se med osnutkom in predlogom zgodi cenzorski poseg župana," je v zvezi s tem povedal svetnik SDS Jernej Pavlin.

Janković je po seji povedal, da so sprejete spremembe poslovnika dobre in da omogočajo tisto, kar so opozicijski svetniki najprej želeli, in sicer prenos sej. O njihovem predlogu glede izrednih sej je dejal, da so dopolnilo želeli, da bi lahko sklicevali izredne seje in imeli dolge razprave v obdobju pred volitvami.

"Vi ste pa osel, gospod Čerin" Svetniki so sicer sejo začeli s potrditvijo sklepa o mandatu novega mestnega svetnika Danila Šarića, ki je v mestni svet prišel po odstopu svetnika Petra Vilfana. Pred glasovanjem je svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek opozoril, da mestni svet ni dobil obvestila o odstopu Vilfana, saj naj bi podžupan Aleš Čerin o tem obvestil le posamezne svetnike. Čerin je na to odgovoril, da gre za debato o oslovi senci. "Vi ste pa osel, gospod Čerin," je dejal Jazbinšek, zaradi česar mu je ljubljanski župan Zoran Janković izrekel opomin in nato še ukor.

V opoziciji je bilo mogoče slišati tudi kritike Jankovićevega vodenja sej, svetnik SDS Anže Logar je to zaradi jemanja besede svetnikom označil za nenormalno.

Ne spreglejte