Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 6. 2020,
19.23

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

14

Natisni članek

Hrvaška Slovenija policija nadzor državne meje

Petek, 5. 6. 2020, 19.23

3 leta, 10 mesecev

Med poostrenim nadzorom meje ujeli 144 tujcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

14

meja | Foto Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ob poostrenem nadzoru južne meje je slovenska policija obravnavala 144 oseb, ki so nedovoljeno prestopile mejo. Policija je poostren nadzor državne meje s Hrvaško začela v torek, v ta namen pa na to območje dodatno prerazporedila več kot tisoč policistov. Notranji minister Aleš Hojs napoveduje, da se bodo nadzori nadaljevali.

Med 144 osebami, ki so jih od torka do danes policisti odkrili pri nedovoljenem prestopanju meje, je bilo največ državljanov Maroka (43), Pakistana (23) in Afganistana (23). Namero za mednarodno zaščito je izrazilo 50 oseb. Na mejnih prehodih pa so policisti obravnavali še 11 oseb; ki so se skrivale v vozilih in se tako poskušale izogniti mejni kontroli, so pojasnili na Generalni policijski upravi.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes po zasedanju notranjih ministrov EU slovenskim novinarjem v Bruslju napovedal, da bodo poostrene nadzore na meji nadaljevali.

Migranti državna meja
Novice Država na mejo pošilja dodatnih tisoč policistov #video

Že v torek ob začetku poostrenega nadzora meje pa je namestnik v. d. generalnega direktorja policije Jože Senica pojasnil, da policija v zadnjih dveh tednih zaznava precejšnje povečanje števila migrantov na tako imenovani balkanski poti, s tem pa povečan pritisk na našo mejo.

Poostreni nadzor, ki ga je odredil v. d. generalnega direktorja policije Anton Travner, so izvedli na območjih policijskih uprav Ljubljana, Novo mesto in Koper, ki so najbolj obremenjene.

državna meja
Novice Migracije: Travner zapira mejo s Hrvaško

Policija je za čas nadzora poleg rednih patrulj na mejo dodatno prerazporedila posebno policijsko enoto iz vseh policijskih uprav, policiste konjenike, policiste vodnike službenih psov, specializirano enoto za nadzor državne meje in specialno enoto policije. Dodatno so vpoklicali tudi večje število pomožnih policistov.

Ne spreglejte