Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2012,
12.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 7. 11. 2012, 12.20

7 let, 12 mesecev

Marjan Virant, stric, tast in mestni svetnik, grozil novinarki Planet TV

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za grožnje novinarjem mora veljati ničelna toleranca, zato bi morala reagirati policija in tožilstvo. Protestira Združenje novinarjev in publicistov.

Včerajšnji poskus rubeža premičnin v Grosupljem v hiši, ki je last Zorana Jankovića in v kateri živi njegov sin Jure, se je končal s prestavitvijo rubeža za dva tedna. To je po svoje nenavadno, saj rubežniki običajno pridejo in opravijo svoje delo brez izmikanja. Še posebej ker je odvetnik upnika Marjana Pišljarjaki mu Jure Janković dolguje tri milijone evrov!!!Bojan Pečenko dejal: "Dolžnik vztrajno obljublja, da bo dolg poravnal, prave namere, da bi to storil, pa v resnici ne kaže. Očitno živi zelo razkošno življenje in ima dovolj sredstev, do upnika pa se vede zelo arogantno."

Ker so se pred hišo, ki je dejansko v lasti Zorana Jankovića, zbrali tudi novinarji, je Jankovićev tast Marjan Jernej Virant novinarki Planet TV Ani Turk celo grozil s pištolo. Kdo je v resnici ta človek? Je oče Mije Janković in stric predsednika državnega zbora Gregorja Viranta. Poleg tega je ljubljanski mestni svetnik na listi – Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića. Nekateri viri so nam celo omenili, da je bil Marjan Virant tudi "stric v ozadju", ko se je lani junija začela delati stranka njegovega nečaka Gregorja Viranta. Po odločitvi takratne Virantove liste, da z Jankovićem ne vstopi v koalicijsko zvezo, naj bi bil Gregor Virant pod hudimi pritiski družine, zdaj pa naj s stricem zaradi tega ne bi imel nobenih stikov več, saj je bil – kot pravi naš vir – izobčen.

V imenu Združenja novinarjev in publicistov se je v zvezi s to grožnjo novinarki Planet TV oglasil predsednik Igor Kršinar. Izjavo združenja objavljamo v celoti.

"Grožnje politikov novinarjem z nasiljem in uporabo strelnega orožja so absolutno nesprejemljive druženje novinarjev in publicistov ostro obsoja grožnje z nasiljem nad novinarji, ki jih je med rubežem hiše Jureta Jankovića izrekel ljubljanski mestni svetnik na listi Zorana Jankovića Marjan Jernej Virant. Kakršne koli grožnje z nasiljem so nesprejemljive. Še posebej pa je to nedopustno, če jih izrekajo politiki, ki se ne strinjajo z delom, ki ga opravljajo novinarji po službeni dolžnosti in v interesu javnosti. Združenje novinarjev in publicistov zato od pristojnih organov pregona pričakuje, da bodo v celoti preiskali grožnje z nasiljem in uporabo strelnega orožja.

Vsekakor pričakujemo, da se politik, ki se poslužuje tovrstnih groženj, v skladu z evropsko demokratično prakso nemudoma umakne z vseh položajev. Ob tem se seveda čudimo, da na grožnje, ki so bile izrečene včeraj, ni reagiral niti ljubljanski župan Zoran Janković niti stranka Pozitivna Slovenija niti kateri koli drugi uradni državni organ. Če so bile včeraj izrečene grožnje le zoper novinarje, neodzivnost tako organov pregona kot politikov lahko del javnosti razume kot sporočilo, da so grožnje z nasiljem in uporabo strelnega orožja nekaj povsem sprejemljivega. Prav zato je potrebno javnosti sporočiti, da je v demokratični družbi, za kakršno imamo Slovenijo, ničelna toleranca do tovrstnih ravnanj."

Ne spreglejte