Mariborski policisti za prepoved Thompsonovega koncerta

Mariborska policijska uprava je včeraj na upravno enoto podala predlog za prepoved prijavljene javne prireditve koncerta glasbenika Marka Perkovića Thompsona. Ocenjujejo, da so na podlagi na novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep.

Marko Perković Thompson nadimek nosi po ameriški brzostrelki iz druge svetovne vojne. Na svojih koncertih občinstvo nagovarja s pozdravom Za dom spremni, ki so ga med drugo svetovno vojno uporabljali ustaši. Gre za ustaški ekvivalent nacističnemu pozdravu Sieg heil.

Marko Perković Thompson nadimek nosi po ameriški brzostrelki iz druge svetovne vojne. Na svojih koncertih občinstvo nagovarja s pozdravom Za dom spremni, ki so ga med drugo svetovno vojno uporabljali ustaši. Gre za ustaški ekvivalent nacističnemu pozdravu Sieg heil. Foto: STA

To je posledica informacij, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da se bo koncert izkoristilo za izvrševanje kaznivih ravnanj. Med drugim so pridobili informacije v povezavi s prodajo vstopnic za koncert prek spletnih ponudnikov na Hrvaškem in v Avstriji.

"Podana je utemeljena verjetnost, da se bodo koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti glasbenika prepovedani oziroma se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci iz Hrvaške, organizator pa nima nobenega vpogleda v kategorijo obiskovalcev, v smislu ogroženosti reda na prireditvi, tako doma kot v tujini. Prav tako razpolagamo z informacijo o shodu nasprotnikov tega koncerta, kar dodatno povečuje varnostno tveganje v povezavi s koncertom," so sporočili mariborski policisti.

Upravna enota Maribor o predlogu za prepoved prijavljene prireditve še odloča.

Thompson v Sloveniji doslej še ni nastopil, v tujini pa so bili nekateri njegovi koncerti odpovedani ali prepovedani, tudi zaradi ustaških simbolov, ki jih prinašajo na koncerte njegovi oboževalci. Tako je bilo v Amsterdamu, Rotterdamu, Sarajevu, Pulju in nazadnje lani v švicarskem Schlierenu. Sam je povedal, da je zgolj domoljub, ki se distancira od ustaštva, občinstvu pa ne more prepovedati nošenja takšnih in drugačnih majic in kap na koncertu.

Sorodne vsebine

Komentarji

6
  • stanly / 16.05.2017. ob 16:54

    pravilno, ni porebno vabiti hrvaških nacionalističnih pevcev in sploh nobenih njihovih, saj tudi hrvati ne vabijo slovenskih...

  • DamDam / 16.05.2017. ob 21:40

    Vsaj nekdo je se pameten in normalen v nasi ljubi Sloveniji.. .

  • timos / 17.05.2017. ob 08:39

    Kdo pa je rekel ,da ga morate poslušati ?? Jaz grem na koncert ..

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano