SiolNET. Novice Slovenija
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Donacija iz kitajskih pobratenih mest

Maribor se je obrnil na Kitajsko: prva donacija že na Štajerskem #video

0,97

termometer

Maribor Kitajci koronavirus
V Mariboru so že prejeli prvo donacijo zaščitnih mask iz Kitajske. Foto: Mestna občina Maribor

V Mariboru so danes prejeli deset tisoč zaščitnih mask tipa FFP-2, ki jih je štajerskemu mestu doniralo pobrateno kitajsko mesto Hanghzou. Na Štajerskem pričakujejo dodatne maske in termometre iz Kitajske.

Zaščitna oprema postaja plen modernega piratstva. Novinar: Vitomir Petrović/Video: Planet.

Koronavirus v Italiji Novice Zadnji podatki: 36 mrtvih, potrdili še 35 novih okužb #video

Mestna občina Maribor se je v času epidemije koronavirusne bolezni za pomoč pri nabavi zaščitne opreme obrnila tudi na pobratena in partnerska mesta na Kitajskem. Odzvalo se je več mest, ki jim bodo donirala različne zaščitne maske in drugo opremo. Prvi paket opreme je že v Mariboru. Gre za deset tisoč mask tipa FFP-2 za medicinsko osebje, ki jih je doniralo mesto Hanghzou.

Drugo pobrateno mesto Chongquing se je odzvalo z donacijo 15 tisoč mask tipa FFP 2 za medicinsko osebje. Partnerska mesta Nanjing, Huai'an in Nanchang pa bodo Mariboru donirala 62 tisoč kirurških mask in nekaj termometrov. Kot so sporočili iz kabineta mariborskega župana Saše Arsenoviča, bodo te donacije prispele s posebnim letalom, ki ga organizira Republika Slovenija. 

Civilna zaščita Mestne občine Maribor bo opremo razdelila med ustanove in službe, kjer jih zaradi narave dela in tveganja za prenos okužbe najbolj potrebujejo. Civilna zaščita Mestne občine Maribor bo opremo razdelila med ustanove in službe, kjer jih zaradi narave dela in tveganja za prenos okužbe najbolj potrebujejo. Foto: Mestna občina Maribor

Civilna zaščita Mestne občine Maribor bo opremo razdelila med ustanove in službe, kjer jih zaradi narave dela in tveganja za prenos okužbe najbolj potrebujejo: Univerzitetni klinični center Maribor, Zdravstveni dom Maribor, Dom pod Gorco, Dom Danice Vogrinec Maribor, patronažna služba, avtotaksi službe.

Kitajska mesta pomagajo tudi s strokovno pomočjo

Sodelovanje s pobratenimi in partnerskimi mesti poteka tudi v obliki izmenjave izkušenj iz spopadanja z novim koronavirusom. Med drugim so v Mariboru od mesta Hangzhou prejeli priročnik za preprečevanje in zdravljenje bolezni covid-19 in možnost sodelovanja v globalnem programu MediXchange for Combating COVID-19 (GMCC) za pomoč pri boju proti izbruhu sars-cov-2. Program sta ustanovili fundacija Jack Ma in fundacija Alibaba, skupaj z bolnišnico univerze Zhejiang.


Preberite še:

Slovenska vojska Novice Koalicijski poslanci preložili razpravo o izjemnih pooblastilih vojski Boris Johnson Novice Johnson ostaja na intenzivni negi, Raab verjame, da bo dobro okreval #video fiskalni svet Davorin Kračun Posel danes Protikoronski ukrepi po mnenju fiskalnega sveta upravičeni

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin