Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 11. 2015,
9.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

migranti begunci

Sobota, 28. 11. 2015, 9.07

8 let

Makedonija na meji postavlja ograjo, v incidentu ranjenih 18 policistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vojaki so začeli postavljati žičnato ograjo na južni meji Makedonije z Grčijo na mestu, kjer jo migranti prestopajo na poti proti Zahodni Evropi.

Makedonski vojaki so začeli postavljati kovinske palice in razvijati žičnato ograjo, poroča Reuters. Gre za podobno ograjo, kot jo je pred časom že postavila Madžarska, da bi ustavila val migrantov.

Tudi Makedonija poskuša ustaviti val migrantov, ki so do zdaj večinoma neovirano prehajali to območje. Oblasti tako zdaj naprej spuščajo le tiste ljudi, ki prihajajo iz Sirije, Afganistana in Iraka, torej iz držav, kjer divjajo vojne.

Zaradi ukrepov, ki jih uvaja Makedonija, pa se že pojavljajo napetosti, saj se množica pred mejo veča, ljudje so nezadovoljni, saj so razmere slabe.

Jezni prebežniki metali kamenje, policija odgovorila s šok granatami Tudi danes je prišlo do incidenta med prebežniki, ki jih ne spustijo v Makedonijo, in policisti, ki so postavljali ograjo. Jezni prebežniki so začeli metati kamenje in druge predmete na policiste in jih več ranili. Po navedbah tujih medijev so policisti odgovorili s šok granatami.

Po zadnjih podatkih je bilo v incidentu ranjenih 18 policistov, štiri, ki so utrpeli resnejše poškodbe, so zadržali v bolnišnici v Gevgeliji, je poročala makedonska tiskovna agencija Mia. O morebitnih poškodbah med prebežniki, ki so ujeti na nikogaršnjem ozemlju med Makedonijo in Grčijo, ni podatkov.

Po podatkih makedonskega notranjega ministrstva je bilo poškodovanih tudi nekaj policijskih vozil, zdaj pa so se razmere umirile.

V Dobovo trije vlaki z okoli 3000 migranti V sprejemnem centru v Dobovi so medtem zvečer sprejeli nov vlak z okoli 1000 migranti, v Šentilju pa je bilo ob 18. uri nekaj manj kot 1000 migrantov. Na mejni prehod Dobova sta pred tem prispela dva vlaka s po okoli 1000 migranti, ki so jih po opravljenih policijskih postopkih ter humanitarni oskrbi prepeljali proti Šentilju in Karavankam.

V Slovenijo je od 16. oktobra do danes po podatkih policije zvečer vstopilo 272.735 migrantov, državo pa je od 20. oktobra zapustilo 261.394 migrantov, od tega danes po navedbah ministrstva za notranje zadeve 1217.

Ne spreglejte