Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 2. 2023,
18.31

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

75

Natisni članek

Zoran Janković zdravstvo Ljubljana

Ponedeljek, 27. 2. 2023, 18.31

1 leto, 1 mesec

Ljubljana: zdravstvo razpada, direktorici zdravstvenega doma pa odobrijo nagrado #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

75

Ljubljanski mestni svetniki so s 24 glasovi za in 15 proti potrdili dodatek za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič za leto 2021. Predlog so podprli samo svetniki Liste Zorana Jankovića ter svetniki Gibanja Svoboda. Opozicijski svetniki so pred sejo organizirali protest in čajanko, kjer so izrazili nestrinjanje z dodelitvijo nagrade direktorici. Na protestu stranke Glas za otroke in družine je mestna svetnica Tina Bregant dejala, da je nagrajevanje direktorice po odhodu številnih zdravnikov absurdno.

Fotogalerija
1 / 14

Poplas Susičeva bo tako za leto 2021 za mesto direktorice Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana dobila pet odstotkov dveh osnovnih plač direktorice v obdobju med aprilom in decembrom 2021, kar znaša 993,81 evra bruto. Za mesto namestnice direktorja za razvoj zdravstvene dejavnosti pa prav tako pet odstotkov redne delovne uspešnosti za obdobje od januarja do aprila 2021, kar znaša 116,17 evra bruto.

Dodatek za redno delovno uspešnost bo za leto 2021 prejela tudi strokovna direktorica ZD Ljubljana Tea Stegne Ignjatovič v višini 1318,05 evra bruto in nekdanji direktor ZD Ljubljana Rudi Dolšek za obdobje med januarjem in aprilom 2021 v višini 628,27 evra bruto.

Župan Zoran Janković je na današnji seji povedal, da je bilo leto 2021 leto epidemije, kjer je imel ZD Ljubljana ključno vlogo. Dodal je, da so tam cepili skoraj pol milijona ljudi in vzpostavili testiranje po sistemu drive-in.

Kanal
Novice Nasilen incident: na gradbišču kanala C0 v Ljubljani je zavrelo

Svetnica Gibanja Svoboda Dunja Labović Begović je dejala, da sta svet ZD Ljubljana in varuh človekovih pravic ugotovila, da vodstvo zavoda ni pripeljalo do današnjega stanja. Odhodi so po njenih besedah posledica dalj časa trajajočih obremenitev in želje po boljšem zaslužku, ne pa odnosa vodstva do zaposlenih.

Opozicija: V letu 2021 ZD Ljubljana zapustilo 11 družinskih zdravnikov

Svetniki opozicije so v razpravi direktorici očitali, da je v letu 2021 ZD Ljubljana zapustilo 11 družinskih zdravnikov. Svetnica SDS Maruša Babnik je dejala, da mnogo zdravnikov direktorici očita "neprofesionalen odnos in grdo obravnavo". Tudi samostojni svetnik Aleš Primc meni, da je osebje ZD Ljubljana zapustilo zaradi poniževalnega odnosa direktorice do podrejenih, ob čemer je spomnil na pisma zaposlenih. Svetnik Piratske stranke Jasmin Feratović pa je opozoril na pogoje in merila za dodelitev delovne uspešnosti, ki po njegovem mnenju niso dosežena.

Opozicijski svetniki so sicer že pred sejo organizirali protest in čajanko, kjer so izrazili nestrinjanje z županom. Na protestu stranke Glas za otroke in družine je mestna svetnica Tina Bregant dejala, da je nagrajevanje direktorice "absurdna stvar", ko naj bi vodstvo kljub pomanjkanju zdravnikov delalo dobro. Na protestu so sicer bolj kot na situacijo v zdravstvu opozorili na gradnjo kanalizacijskega kanala C0.

dišave Ljubljana
Trendi Ljubljana je dobila svoj podpisni vonj

Glede na sklep, ki so ga obravnavali ljubljanski mestni svetniki, bo direktorica ZD Ljubljana Antonija Poplas Susič za leto 2021 dobila nagrado v višini 993,81 evra bruto, ob tem pa 116,17 evra bruto nagrade za delovno uspešnost za mesto namestnice direktorja za razvoj zdravstvene dejavnosti od januarja do aprila 2021. | Foto: Ana Kovač Glede na sklep, ki so ga obravnavali ljubljanski mestni svetniki, bo direktorica ZD Ljubljana Antonija Poplas Susič za leto 2021 dobila nagrado v višini 993,81 evra bruto, ob tem pa 116,17 evra bruto nagrade za delovno uspešnost za mesto namestnice direktorja za razvoj zdravstvene dejavnosti od januarja do aprila 2021. Foto: Ana Kovač

Člani Piratske stranke pa so pred mestno hišo zbirali zgodbe o izkušnjah občanov z delovanjem ZD v Ljubljani. Starejši so pričali, da so jih "pošiljali od vrat do vrat", starši pa, da ne morejo dobiti pediatra, je v izjavi za medije dejal Feratović.

Ne spreglejte