Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Jančič

Četrtek,
4. 6. 2020,
12.14

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

39

Natisni članek

parlament Matjaž Nemec dom za starejše občane

Četrtek, 4. 6. 2020, 12.14

3 leta, 10 mesecev

Bo Matjaž Nemec razkril, katere zdravnike sumi umorov

Le podlo podtikanje ali pa so zdravniki res starostnike obsojali na smrt?

Peter Jančič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

39

Matjaž Nemec | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb in poslanec SD Matjaž Nemec je danes delil članek spletnega portala z brutalnim sporočilom, da dokumenti razkrivajo, da so bili starostniki v domovih za starejše v naprej obsojeni na smrt. Trditev očita kaznivo dejanje. In to skrajno zavrženo kaznivo dejanje. To očita zdravniškim komisijam, ki so opravljale težko in strokovno zahtevno delo. 

V sporočilu, ki ga je za medijem na družabnem omrežju poslal Matjaž Nemec, manjkajo imena tistih, ki so starostnike domnevno obsojali na smrt. Dokumente, ki ocenijo zdravstveno stanje hudo bolnega starostnika, o katerih govori Nemec, običajno pripravi in podpiše skupina treh zdravnikov, ki imajo na tem področju znanje. 

starejši Španija koronavirus
Novice "Prevoz v bolnišnico ali intubacija bi za hudo bolnega pomenila trpljenje"

Od politikov pričakujemo, da bodo, če so ocenjujejo delo zdravnikov in menijo, da so res zagrešili kaj takega, kar ustavna ureditev prepoveduje že desetletja celo sodnikom, razkrili imena osumljenih, da se bodo ti lahko branili. In da sum ne bo padel kar na vse. Iz dokumentov, ki so bili v medijih objavljeni, imena zdravnikov, ki so odločali, niso razvidna, kar je neobičajno. Odzivov obtoženih zdravnikov na izjemno hude obtožbe že prej mediji niso objavili. kar je kršitev kodeksa novinarske etike.  

Na Siolu smo od poslanca in stranke danes poskušali dobiti odgovor. Nemec nam je odgovoril, da je le retvital medijski članek, podobno pa konkretnih odgovorov doslej niso ponudili niti iz stranke. Sporočili so nam da ni njihova stvar, koga konkretno obtožujejo s trditvijo.

Nemčevo sporočilo je bilo takšno:

Ker gre za brutalno resno dilemo in hudo obtožbo zdravnikov, ki opravljajo težko delo, in je neodgovorno, če gre za resne politike, da ne povedo, koga obtožujejo in se zaradi tega ta še braniti ne more, vprašanje ponavljamo javno.

Matjaž Nemec | Foto: STA , Foto: STA ,

 

 

Ne spreglejte