Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 12. 2022,
12.36

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

34

Natisni članek

Nuklearka Krško NEK

Sreda, 28. 12. 2022, 12.36

1 leto, 3 mesece

Krška nuklearka bo po več kot tridesetih letih zamenjala vodstvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

34

Stane Rožman | Kot je povedal Rožman, so odločitev o njegovem imenovanju na pobudo GEN energije obravnavali in soglasno sprejeli na skupščini pretekli teden. | Foto STA

Kot je povedal Rožman, so odločitev o njegovem imenovanju na pobudo GEN energije obravnavali in soglasno sprejeli na skupščini pretekli teden.

Foto: STA

Stane Rožman se desetega aprila prihodnje leto po več kot tridesetih letih poslavlja s položaja predsednika uprave krške nuklearke, poroča Dnevnik. Svojega naslednika, Gorazda Pfeiferja, ki je v NEK zadnjih pet let vodil proizvodnjo, je za to mesto usposabljal več let.

Stane Rožman desetega aprila prihodnje leto zapušča položaj predsednika uprave Nuklearne elektrarne Krško (NEK). Od leta 1988 je bil glavni direktor, od leta 2003 pa predsednik uprave. Vodenje bo tako prevzel 47-letni Gorazd Pfeifer, ki zadnjih pet let v NEK vodi proizvodnjo, prej pa je bil dolga leta vodja izmene in inštruktor operaterjev.

Novemu predsedniku uprave popolnoma zaupajo

Kot je povedal Rožman, so odločitev o njegovem imenovanju na pobudo GEN energije obravnavali in soglasno sprejeli na skupščini pretekli teden. "Kar zadeva NEK in vse nas starejše v ekipi, Pfeifer uživa naše popolno zaupanje. Verjamemo v pozitivno kontinuiteto obratovanja NEK," je dejal.

Glavni izzivi nove ekipe bodo predvsem, kako ohraniti visoko raven obratovanja, jedrske varnosti in okoljske sprejemljivosti. Nuklearko, ki zaposluje 640 ljudi, tako prevzema nova, mlada vodstvena ekipa. Vodenje proizvodnje bo v rokah Marka Razpotnika.

Rožman po več kot tridesetih letih na vodstvenih položajih nuklearko zapušča, kot pravi sam, "v najboljši kondiciji doslej". NEK prihodnje leto po 40 letih redne obratovalne dobe sicer začenja podaljšano obratovanje za nadaljnji dve desetletji, še piše Dnevnik.

Jedrska elektrarna Krško
Novice Krško: vseh šest županskih kandidatov pogojno podpira gradnjo drugega jedrskega bloka
Jedrska elektrarna Krško
Novice Po enomesečnem remontu Krška nuklearka znova v pogonu
Teš 6
Novice Ustavitev Teš 6 podaljšana, krška nuklearka v omrežju prihodnji teden
Ne spreglejte