SiolNET. Novice Slovenija
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

KPK preiskuje imenovanje Špele Kučan na delovno mesto v Ženevi

0,38

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec je potrdil, da je KPK že uvedla postopek glede imenovanja Špele Kučan za ekonomsko svetovalko na stalnem predstavništvu Slovenije pri ženevskem uradu ZN in drugih mednarodnih organizacijah v tem mestu.

Glede na to, da postopek pred KPK že teče, Štefanec zadeve ni želel komentirati. Je pa opozoril, da imajo tudi hčere in sinovi funkcionarjev pravico kandidirati v razpisnih postopkih. KPK sicer odločno zavrača vsako uspešno kandidiranje na teh postopkih na podlagi privilegija zaradi kakršne funkcije.

Počivalšek: Očitno ima napačen priimek

Nova24 TV je že prejšnji teden poročala, da je gospodarsko ministrstvo na omenjeno delovno mesto ekonomske svetovalke pri uradu ZN in drugih mednarodnih organizacijah imenovalo Kučanovo, sicer hčer nekdanjega predsednika države Milana Kučana, čeprav po njihovih opozorilih nima niti ustreznih izkušenj niti primerne izobrazbe.

Problematizirali so npr. tudi to, da nima diplomatskega izpita. Na to se je v ponedeljek odzval tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki je dejal, da Kučanova izpolnjuje vse razpisne pogoje, ima pa očitno napačen priimek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin