Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2017,
19.56

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Natisni članek

UKC Ljubljana zdravstvo Andraž Kopač

Četrtek, 16. 11. 2017, 19.56

6 let, 5 mesecev

Kopača in Pfeiferjevo na seji sveta UKC Ljubljana seznanili s predlogom za njuno razrešitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

1

Andraž Kopač in Marija Pfeifer | Foto STA

Foto: STA

Generalnega direktorja UKC Ljubljana Andraža Kopača in strokovno direktorico Marijo Pfeifer so danes na seji sveta zavoda seznanili z začetkom postopka njune razrešitve s položaja.

Predsednik sveta zavoda Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Jože Golobič je v izjavi novinarjem po seji povedal, da so Kopaču in Pfeiferjevi danes vročili dokument z obrazložitvijo predloga njune razrešitve, oba pa so tudi pozvali, da se o očitkih izrečeta v 15 dneh. Rok začne teči v petek.

"Gre za politično odločitev"

Pfeiferjeva je v izjavi novinarjem ob robu seje sveta zavoda povedala, da so na seji zgolj "prebrali člene zakona, po katerih ju razrešujejo, nič drugega". "Nobenega razloga niso navedli," je zatrdila. Ob tem je ocenila, da gre za politično odločitev oziroma proces. "Nobenih razlogov ni, da bi lahko tako degradirali stroko in poveličevali politične odločitve," je prepričana.

Generalni direktor Kopač je ponovil svoje stališče, da za njegovo razrešitev ne obstajajo utemeljeni razlogi. Kot je dejal v izjavi, upa, da se je novim članom v kratkem delovanju, vlada je namreč nedavno zamenjala še tri, uspelo seznaniti z osnovnimi principi delovanja največje slovenske bolnišnice.

Pfeiferjeva bo kmalu izpolnila pogoje za upokojitev

Tako kot Pfeiferjeva je napovedal, da bo v predpisanem roku "podal ugovore na očitke, verjamem, da bodo prevladali strokovni in pravni argumenti". Tudi novinarjem Golobič ni želel pojasnjevati razlogov za začetek postopka razrešitve, saj do prejema pisne izjave obeh svet v javnosti ne more razpravljati o njih. Dejal je le, da temeljijo na zakonu o zavodih.

Napovedal je še, da bo po preteku 15-dnevnega roka sklical novo sejo, na kateri bo odločal o predlogu za razrešitev. Medtem se bo 30. novembra svet sestal še na seji, ki bo namenjena nadaljevanju postopka izbire naslednice Pfeiferjeve, ki so ga sprožili že zaradi dejstva, da bo Pfeiferjeva kmalu izpolnila pogoje za upokojitev.

Ne spreglejte