Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2020,
17.21

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Prva osebna zavarovalnica

Natisni članek

nagradna igra zdravstveno zavarovanje dodatno zavarovanje advertorial Prva osebna zavarovalnica

Petek, 16. 10. 2020, 17.21

2 meseca, 1 teden

Koliko stane bližnjica do zdravnika?

Vsebino omogoča Prva osebna zavarovalnica
prva

V Sloveniji se število okuženih s koronavirusom iz dneva v dan povečuje. Po zadnjih podatkih so v četrtek v Sloveniji pri 5.196 testih potrdili 834 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ do zdaj. Lovke novega virusa segajo v vse družbene pore in spreminjajo naš življenjski slog.

Po tem, ko se je 12 statističnih regij v Sloveniji po številu okužb glede na 14-dnevno pojavnost na 100 tisoč prebivalcev v sredo uvrstilo na rdeči seznam, je vlada sprejela nov sveženj ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa. Za regije, med njimi so osrednjeslovenska, gorenjska, koroška, zasavska, posavska, savinjska regija in jugovzhodna Slovenija, veljajo začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad deset ljudi, omejitev nekaterih storitvenih dejavnosti, omejitev določenih športnih aktivnosti, omejitev prehajanja med regijami in obvezno nošenje zaščitnih mask tudi na prostem.

Tretji sveženj ukrepov iz oranžnega seznama poleg omenjenega vključuje tudi splošno prepoved obiskov v bolnišnicah in zavodih ter zaprtje nenujnih zdravstvenih in zobozdravstvenih dejavnosti. Kakšne odločitve bodo na področju zdravstva sprejeli pristojni, še ni znano, dejstvo pa je, da se bo dostopnost specialističnih zdravstvenih storitev spet poslabšala, svoje zdravstvene težave pa želimo rešiti čim prej.

Trenutne zelo skrb vzbujajoče razmere, ki se bodo verjetno dodatno zaostrovale, lahko marsikoga odvrnejo od obiska zdravnika, pa tudi dolge čakalne vrste niso ravno prava spodbuda za bolnike. Pri zdravju sta prav odlašanje in čakanje tista dejavnika, ki se nam v okviru javnega zdravstvenega sistema največkrat tudi zares zgodita. Rešitev je zdravljenje v okviru mreže zasebnikov, vendar so ti pregledi praviloma tako dragi, da si jih marsikdo niti ne more privoščiti.

Veliko ljudi razmišlja o tem, da bi si poleg obveznega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja privoščili še dodatno zdravstveno zavarovanje, ki omogoča kar najhitrejši dostop do različnih specialistov.

Predstavljamo eno od takšnih zavarovanj, in sicer dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje Prve osebne zavarovalnice.

Nagradna igra je zaključena.

Podarjamo dodatno (nadstandardno) zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje za 1 leto

Vrednost nagrade: od 250,80 EUR do 467,88 EUR)

Nagrajenci so: Jasmina Humar, Stanko Stepišnik, Marjeta Rogina.

Nagrajenci, ki prejmejo praktično darilo, so: Alenka Vidmar, Alenka Čebulj, Marjeta Komučar, Jelka Dubajić, Matija Božič, Ivan Kramberger, Anna Nesterova, Jasna Petan, Aleksandra Madarasi, Maja Kobal, Sonja Polda, Zoran Zore, Tina Bizjak, Tanja Kezele, Romana Bizovicar, Vesna Lukin Kavs, Majda Šimunič, Tamara Vižintin, Tadeja Švigelj Keršmanec, Leopoldina Raj.

Zdravstvene storitve v zasebnem sektorju brez visokih stroškov

V Sloveniji so poleg obveznega na voljo še dopolnilno in različna prostovoljna oziroma dodatna zavarovanja.

- Obvezno zdravstveno zavarovanje izvaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in omogoča uveljavljanje pravic do zdravstvenih storitev, zdravil, medicinskih pripomočkov ter do denarnih nadomestil, kot so nadomestilo plače med začasno zadržanostjo od dela in povračilo potnih stroškov v zvezi z uveljavljanjem pravic do zdravstvenih storitev.

- Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je prostovoljno in krije stroške doplačil za zdravstvene storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti.

- Dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje je prostovoljno zavarovanje in krije stroške nadstandardnih zdravstvenih storitev oziroma storitev v zasebnem sektorju, ki jih bolnik sicer krije samoplačniško.

zdravnica
Novice Oktober je pravi čas za to, da poskrbite za svoje zdravje

Več kot 97 odstotkov zavarovancev bi zavarovanje PRVA Zdravje priporočilo prijateljem.

Zdravstvene storitve na najvišji ravni

Dodatno zdravstveno zavarovanje občutno skrajša pot do specialista, saj gre za nadstandardno zdravstveno zavarovanje, ki ima ključno prednost pred drugimi: sedem dni v tednu zagotavlja 24-urno naročanje na strokovne in celostne zdravstvene storitve na najvišji ravni znotraj široke mreže zasebnih izvajalcev zdravstvenih storitev. Življenje s tem postane veliko varnejše, predvsem pa si prihranimo marsikatero skrb glede zdravja in financ.

PRVA zavarovalnica
Trendi Kako kljub koroni do specialista v manj kot štirih dneh?

S sklenitvijo enega ali kombinacije več zavarovalnih kritij lahko sebi in svojim najbližjim že od 7,27 evra na mesec bistveno olajšamo neprijeten položaj ob novonastali bolezni ali poškodbi. Nastale stroške zdravstvenih storitev ob tem krije zavarovalnica.

Na voljo so različni paketi zavarovanja PRVA Zdravje z različnimi kritji: Specialisti (možnost nadgradnje na paket Nadstandard), Operativni posegi in Rehabilitacije.

Ključna prednost zavarovanja je hiter dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev z zagotovljeno čakalno dobo največ 10 delovnih dni. Pa vendarle so pacienti, ki imajo sklenjeno dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje do specialističnih ambulantnih pregledov, življenjsko nenujnih operativnih posegov v enodnevni obravnavi in rehabilitacij dostopali povprečno v 3,41 dneva.*

Na zdravstvene storitve se je mogoče naročiti prek telefonskega asistenčnega centra Točka PRVA Zdravje, ki je dostopen 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Tu se pripravi ustrezen načrt zdravljenja in zagotovi dostop do specialista. Prek uporabniškega portala "Moja PRVA" lahko po koriščenju storitev sproti potem tudi spremljate uveljavljanje storitev in hitro dostopate do vseh želenih informacij. *Povprečna čakalna doba v obdobju april 2018maj 2020.

PRVA zavarovalnica | Foto:

Oktobra izkoristite 50-odstotni popust na dodatno zdravstveno zavarovanje

Vsem, ki boste zase ali svoje najbližje med 1. in 31. 10. 2020 na zdravje.prva.si sklenili dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje, Prva osebna zavarovalnica podari 50-odstotni popust za PRVO leto zavarovanja. Postopek sklenitve je preprost, sklenete ga prek spleta – že od 7,27 evra na mesec.

Pogoji za pridobitev 50-odstotnega popusta za PRVO leto zavarovanja PRVA Zdravje:

  1. Vstopite na zdravje.prva.si, ki vam zagotavlja hitro in varno sklenitev zavarovanja, ter iz udobja domačega naslanjača opravite celoten postopek.
  2. Izberete zase najprimernejše zavarovalno kritje ali kombinacijo kritij in sledite korakom v sklepalnem postopku.
  3. V 4. koraku sklepalnega postopka vnesi kodo za 50-odstotni popust*: ZDRAVJE20.
  4. Nadaljujte do zadnjega koraka v sklepalnem postopku, ki se konča z gumbom "Oddaj ponudbo".
  5. V nekaj trenutkih boste prejeli potrdilo sklenitve zavarovanja na svoj e-naslov. AKCIJA! Samo med 1. in 31. 10. 2020 Prva osebna zavarovalnica ob svoji 20. obletnici vse, ki boste sklenili zavarovanje PRVA Zdravje prek spleta, nagradi s 50-odstotnim popustom za prvo zavarovalno leto. Uporabite kodo: ZDRAVJE20

*Popust se prizna avtomatsko, ko zavarovanec plača prvo mesečno premijo zavarovanja. Zatem naslednjih šest mesecev mesečno premijo krije Prva osebna zavarovalnica, d. d. Akcija oziroma popust velja samo za prvo zavarovalno leto.

BREZPLAČEN TELEFONSKI NASVET ZDRAVNIKA​, 24/7

Prva osebna zavarovalnica | Foto:

Z vladnim sprejemanjem ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa Prva osebna zavarovalnica ponovno izpostavlja brezplačni telefonski nasvet zdravnika - ugodnost, ki je na voljo vsem zavarovancem Prve osebne zavarovalnice. V primeru zdravstvenih težav, ki na prvi pogled ne terjajo urgentne obravnave, lahko zavarovanci 24 ur dnevno in 7 dni v tednu dobijo nasvet naših zdravnikov družinske medicine. Pokličejo lahko tudi v primeru, če opazijo katere od znakov koronavirusa in po pogovoru z zdravnikom bodo vedeli kako ukrepati glede svoje zdravstvene težave.

Zavarovanje lahko sklenete enostavno prek spletne strani zdravje.prva.si. Za vec informacij in sklenitev na daljavo se lahko obrnete tudi svetovalce Prve osebne zavarovalnice, na 080 88 08  ali na info@prva.si.

ovulacija ginekolog zdravje
Trendi Želite eno leto brezplačno koristiti kakovostne zdravstvene storitve?
Ne spreglejte