SiolNET. Novice Slovenija
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kolegij predsednika DZ potrdil nov razrez v delovnih telesih, poslancem NeP 12 mest

0,50

termometer

državni zbor
Štirje poslanci poslanske skupine nepovezanih poslancev bodo sodelovali v 12 delovnih telesih. Foto: STA

Kolegij predsednika DZ je danes potrdil nov razrez mest v delovnih telesih DZ. Štirje poslanci poslanske skupine nepovezanih poslancev bodo sodelovali v 12 delovnih telesih, devet mest je odstopila SMC, tri DeSUS. V tem sklopu bodo v NeP zasedali tudi podpredsedniški mesti v odboru za obrambo in odboru za zunanjo politiko.

Predlog novega razreza mest v delovnih telesih so na današnjem kolegiju podprle koalicijske poslanske skupine, NeP in LMŠ. Vodja poslanske skupine NeP Janja Sluga je izrazila zadovoljstvo, da so pri razrezu mest naredili korak naprej in je nov razrez približek temu, kot naj bi po matematičnem izračunu moral biti. Po njenem mnenju so še določena nesorazmerja, ki ne odražajo razmerij med koalicijo in opozicijo, a kljub temu sklepu niso nasprotovali.

V poslansko skupino nepovezanih poslancev (NeP) so se namreč združili nekdanji poslanci SMC Janja Sluga, Igor Zorčič in Branislav Rajić ter nekdanji poslanec DeSUS Jurij Lep. Doslej v delovnih telesih niso mogli sodelovati, večji del opozicije je večkrat neuspešno poskušal s svojim predlogom za njihovo vključitev.

Nepovezani. Jurij Lep, Janja Sluga, Igor Zorčič, Branislav Rajić. Novice Nepovezani poslanci tudi danes ostali brez mest v delovnih telesih

Z danes potrjenim predlogom je DeSUS odstopila mesta v odboru DZ za kulturo, odboru za izobraževanje, znanost, šport in mladino in komisiji za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu.

SMC je nepovezanim poslancem odstopila po eno mesto v devetih delovnih telesih: mandatno-volilni komisiji DZ, komisiji za poslovnik, komisiji za narodni skupnosti, komisiji za nadzor javnih financ, komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti, ustavni komisiji, odboru za zunanjo politiko, odboru za obrambo in odboru za zadeve EU. V tem sklopu bodo poslanci NeP zasedali podpredsedniški mesti v odboru za obrambo in odboru za zunanjo politiko.

Državni zbor Novice Poslanci opozicije preprečili razpravo o ustavni obtožbi Janše, redne seje DZ ne bo! #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin