Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2019,
11.10

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Natisni članek

Koledniki Borut Pahor Dejan Židan

Torek, 8. 1. 2019, 11.10

5 let, 3 mesece

Koledniki obiskali predsednika republike Pahorja in predsednika DZ Židana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Koledniki 2019 | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Koledniki so danes obiskali predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika DZ Dejana Židana. Po starodavnih običajih koledniki prinašajo mir, pogum in blagoslov ter sprejemajo darove za dobrodelne namene. Koledniki, ki so obiskali predsednika, prihajajo iz župnije Kočevje in Misijonskega središča Slovenije.

Kolednike je najprej v državnem zboru sprejel predsednik DZ Židan. Poudaril je, da poslancem tradicionalen obisk parlamenta veliko pomeni. Zahvalil se jim je za njihovo humanitarno dejavnost, ki je po njegovih besedah zelo cenjena, navajajo na spletni strani DZ.

Koledniki so obiskali še predsednika države Pahorja. Zaželeli so mu, naj v predsedniški palači prebivata veselje in gostoljubnost. "Mirno in varno naj bo ozračje v tem domu, da se bo od tod razširjal mir v svet," so voščili koledniki.
Fotogalerija
1 / 12

Predsednik republike je izpostavil, da je njihovo sporočilo medsebojne odgovornosti zelo pomembno. "Ta običaj povezujete z dobrimi željami, dobrimi dejanji in solidarnostjo," je dejal. "Ste eni izmed številnih, ki v teh mesecih širite dobre misli in dejanja," je povedal in dodal, da s tem navdihujejo skupnost. "Prispevate k temu, da čutimo povezanost med nami in hvaležen sem vam za to," je še poudaril predsednik, so sporočili iz njegovega urada.

Koledniki obiskali domove v več kot 360 krajih

Koledniki so v teh dneh obiskali domove v več kot 360 krajih. Že 25 let oživljajo starodaven običaj in ga povezujejo z dobrodelnimi projekti. S tem želijo predvsem ohranjati kulturo solidarnosti, piše na spletni strani Misijonarskega središča Slovenije.

Zbrana sredstva bodo namenili predvsem projektom, ki dvigujejo kakovost življenja in izobraževanja mladih. V letošnji Trikraljevski akciji zbirajo sredstva za pomoč osnovnošolcem, študentom in revnim družinam v Albaniji, Braziliji, Čadu, Kanadi, na Madagaskarju, v Malaviju, Ruandi, na Salomonovih otokih, v Slonokoščeni obali, Ugandi in Zambiji.

gasilec gasilci
Novice Nesporazum: gasilci pijanih voznikov ne bodo vozili domov
Srb ferrari
Avtomoto Srb po božični badnjak kar s ferrarijem #video
Emonika.
Novice Madžarska banka vstopa v največji gradbeni projekt v prestolnici
peter jambrek
Novice Nastaja think tank prostih strelcev desnice ali nova stranka?

 

Ne spreglejte