Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 9. 2013,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 28. 9. 2013, 18.48

8 let

Kje bi bila Slovenija, če bi politiki ostali zvesti svoji prvi službi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekateri slovenski politiki so, preden so stopili na politični parket, pridobili marsikatero izkušnjo, ki nam bi lahko v teh kriznih časih pomagala, da se rešimo okov finančne krize.

Slovenska vlada se je v tednu, ki se izteka, ukvarjala zlasti s financami. Da le ne bo Slovenija končala kot LDS, ki je nekoč gradila zgodbo o uspehu naše države, zdaj pa ne zmore več plačevati telefonskih računov in počasi tone.

Predsednik SDS Janez Janša pa je v Šentilju nagovoril seniorje svoje stranke. Povedal je, da je predlog proračuna, ki ga je pripravila vlada, prazen, saj se izdatki ne zmanjšujejo. Po njegovem mnenju bi morali oklestiti izdatke za privilegije in preveč razbohoten administrativni del javnega sektorja.

No, morda bi bilo bolje, ko bi nekateri naši politiki ostali zvesti svoji prvi službi. Predsednica vlade Alenka Bratušek je davno tega, še preden se je podala v gospodarske in politične vode, delala v enem od ljubljanskih fitnes centrov. V študentskih letih si je z delom na recepciji centra služila prvi kruh. Predsednik države Borut Pahor pa si je denimo v mladosti denar služil kot maneken in menedžer glasbenih skupin.

Naš kolumnist Srdjan Cvjetović pa piše o zaskrbljenih prebivalcih zagrebškega naselja Vrbani III, ki so zahtevali umik bazne postaje mobilnih operaterjev s strehe trgovskega centra. Prebivalci so svoje odklonilno stališče do baznih postaj izrazili s peticijo s 2.500 podpisi, med plakati, ki so jih polepili po vsem naselju, je bilo mogoče med drugim prebrati "Ne obsevajte naših otrok", "Černobil, Fukušima, Vrbani", "Naši otroci ne potrebujejo sevanja" …

Na Sportalu pa smo se pogovarjali z alpinistom Vikijem Grošljem. Med drugim je povedal, da je bila leta 1979 njihova odprava edina odprava na Everest, zdaj jih je vsako leto 25 s kitajske in 25 z nepalske strani, kar pomeni, da se na goro skuša spraviti več kot tisoč ljudi. "Spomladi in jeseni, ko je prava sezona, ljudje dobesedno hodijo drug po drugem."

Po potresu z magnitudo 7,7 v pakistanski provinci Balochistan, ki je zahteval več sto smrtnih žrtev, je svet obšla novica o nastanku novega otoka. Nastal je v okrožju Gwadar in pritegnil poglede številnih radovednežev. Možnost, da bi v Sloveniji dobili nov otok, tako kot so ga v Pakistanu, je zelo malo verjetna.

Ne spreglejte