Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2013,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 13. 8. 2013, 20.07

8 let

Nemčija čaka na volitve, Slovenija na podmladek človeške ribice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Medtem ko vsa Evropa pričakuje volitve v Nemčiji, se številni Evropejci še vedno predajajo dopustniškim užitkom. Nekoliko manj dopustniško pa bo v družini Janša, kjer so dobili naraščaj.

V družini prvaka SDS Janeza Janše imajo razlog za slavje. Janez Janša in njegova žena Urška Bačovnik Janša sta namreč dočakala drugega sina, ki sta ga poimenovala Jakob. Ta ima sicer tudi starejšega bratca Črtomirja, ki se je paru rodil poleti leta 2011. Jakob Janša pa ni edini, ki poleg svojega očeta nosi začetnici J. J. Za temi začetnicami se skriva še več znanih osebnosti.

Razlog za slavje pa imajo tudi v Postojnski jami, kjer lahko upajo na podmladek človeške ribice. Največja jamska žival na svetu je namreč začela izlegati jajčeca v akvariju Postojnske jame.

Nekdanji župnik Franci Frantar je v skladu z odločitvijo apostolskega sedeža znova postal laik. Frantar je sicer prvi slovenski duhovnik, ki ga je sodišče zaradi pedofilije pravnomočno obsodilo na zaporno kazen. V postopku izgube kleriškega stanu pa naj bi bilo pri nas še nekaj duhovnikov.

Volitve 22. septembra bodo odločale tudi o nadaljnji usodi Slovenije. A tokrat na volišča ne bomo odšli pri nas, temveč v Nemčiji. Država, ki velja za največje evropsko in četrto največje svetovno gospodarstvo, je sicer pred veliko prelomnico. Koalicija kanclerke Angele Merkel se bo poskušala vnovič obdržati na oblasti, vendar ji javnomnenjske ankete tega uspeha ne napovedujejo. Slovenska gospodarstvenika Samo Kupljen in Boštjan Zajec pa sta prepričana, da ni pomembno, kdo je na oblasti v Nemčiji, saj moramo za dotok tujega kapitala v Slovenijo poskrbeti sami.

Številnim Nemcem pa je za volitve trenutno malo mar. Več milijonov se jih je namreč odpravilo na poletne počitnice, zaradi česar so ceste polne pločevine, letališki terminali pa pokajo po šivih. A množični turizem, ki v poletnem času napolni marsikateri evropski državni proračun, je fenomen šele zadnjih nekaj desetletij. Pred tem so bila potovanja v domeni bogatih Evropejcev.

Kakšne so avtomobilske sanje košarkarjev Uroša Slokarja in Domna Lorbka? Na seznamu želja pagani huayra in mercedes S, za vsakodnevno rabo rangerover in električna tesla S.

Ne spreglejte