Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 1. 2016,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Karel Erjavec NSi Ljudmila Novak interpelacija

Torek, 26. 1. 2016, 16.55

8 let

Ker so ga snemali, jih bo Karel Erjavec kazensko ovadil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zunanji minister Karl Erjavec je napovedal, da bo vložil kazensko ovadbo zaradi neupravičenega snemanja.

Erjavec je na novinarski konferenci poudaril, da se je od vložitve interpelacije (vložila jo je NSi ob podpori SDS) začela tudi osebna diskreditacija. Tako razume tudi objavo posnetka, na katerem Erjavec takoj po predčasnih volitvah leta 2014 govori o premierju Miru Cerarju in sestavljanju koalicije.

"Jaz sem dal dve obljubi in če ju ne bo, me ni zraven. Regres pa usklajevanje pokojnin, če je dva procenta. Glej, me ni, me boli đoko. Grem za pastirja, če je treba. Grem kuhat k Ljudmili, če me vzame. Tudi okoli hiše lahko pospravljam, če hočeš. Ne, to ni tako enostavno, ker on, a veš kaj je, on je zgodba za eno leto," je v posnetku o predsedniku vlade dejal Erjavec.

Drugačna zgodba kot včeraj Kot je zunanji minister povedal na novinarski konferenci, je sprva mislil, da je nekdo posnel pogovore na kosilu, na katerega je bil povabljen. Pozneje je ugotovil, da je bil pogovor posnet v uredniških prostorih medijske hiše Planet TV in da so bili tam poleg njega še takratni urednik Bojan Traven, predsednica NSi Ljudmila Novak in predstavnik NSi za stike z javnostmi.

NSi zanikal nezakonito snemanje Predsednico NSi je takrat spremljal sodelavec v službi za odnose z javnostmi NSi Aleš Trtnik, so sporočili iz NSi. Ob tem so zagotovili, da Trtnik omenjenega posnetka "ni naredil, kaj šele ga nezakonito distribuiral".

Tudi Novakova je dejala, da ni niti razmišljala, da bi posnetek lahko prišel iz NSi. Sprašuje se, s kakšnim namenom bi to nekdo posredoval javnosti. "Interpelacija mu očita čisto neke druge stvari, ne pa šal," je pojasnila.

Traven: Če bi snemal, bi ga objavil naslednji dan v programu Traven je zanikal snemanje pogovora in poudaril, da je uredniško pisarno nekdo zlorabil za to, da bi politično obračunaval. Če bi pogovor snemal sam, bi ga objavil naslednji dan v programu, je pojasnil in dodal, da bi to sicer pomenilo, da v svoji karieri ne bi več mogel govoriti z nobenim politikom. Sprašuje tudi, zakaj bi sam hranil posnetek v predalu več kot eno leto in "ga objavil pred interpelacijo".

Ne spreglejte