SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kanglerja sodnica nekajkrat pozvala, naj se umiri in zniža ton

3

termometer

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler se je danes že tretjič v tednu dni in v tretji različni zadevi znašel na zatožni klopi Okrajnega sodišča v Mariboru.

Tokrat se je zoper Franca Kanglerja že drugič po razveljavitvi že pravnomočne obsodilne sodbe začelo sojenje zaradi domnevno sporne dodelitve občinskega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita.

Potem ko se je maja v prvem poskusu ponovnega sojenja iz postopka izločil sodnik Boštjan Polegek – leto pred tem je Kanglerju izrekel sedemmesečno zaporno kazen, ta pa je kljub pravnomočnosti pozneje padla na vrhovnem sodišču –, je zdaj proces prevzela sodnica Sonja Krajnc.

A tudi ta danes ni prišla daleč, saj se je, potem ko je tožilka Saša Lutarič prebrala nespremenjeno obtožnico s prvega sojenja, začela izmenjava besed med obrambo in tožilstvom glede zakonitosti prikritih preiskovalnih ukrepov, na katerih še vedno temelji obtožnica, branilec Marko Bošnjak in obtoženi Kangler pa jim ves čas oporekata in zahtevata njihovo izločitev.

Sicer pa je Kangler sodišče danes seznanil s tem, da ga od ponedeljka čaka nova služba v podjetju Radio Tednik Ptuj, v razpravi pa ga je morala sodnica nekajkrat pozvati, naj se umiri in zniža ton.

Nova obravnava v tem primeru bo 15. oktobra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin