SiolNET. Novice Slovenija
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svet zavoda ni izbral nobenega kandidata za direktorja UKC Maribor

0,45

termometer

UKC Maribor
Foto: Marko Vanovšek

Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Maribor je po dolgi razpravi odločil, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov za novega direktorja tega zavoda. Kot je povedala predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek, bodo sejo nadaljevali v ponedeljek, ko bodo odločali o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja.

Vseh devet kandidatov, ki so se prijavili na razpis in so izpolnjevali pogoje, se je popoldne predstavilo razpisni komisiji, ki je nato opravila ožji izbor. V ožji izbor je komisija uvrstila nekdanjega predsednika uprave NKBM Aleša Hauca, a ta na tajnem glasovanju ni prejel dovolj glasov članov sveta zavoda.

V ponedeljek bodo odločali o vršilcu dolžnosti – največ možnosti za to naj bi imel direktor slovenjegraške bolnišnice Janez Lavre – in objavili nov razpis. Predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek o imenih za vršilca dolžnosti ni želela govoriti. "Vzeli smo si čas, da opravimo še nekatere razgovore in v ponedeljek nadaljujemo sejo, kjer bi se mogoče pojavil še kakšen kandidat za vršilca dolžnosti," je v izjavi za medije po seji povedala Kovačič Mežkova.

Za položaj direktorja UKC Maribor, ki se je izpraznil po napovedanem umiku dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca, so kandidirali še nekdanji poslanec DZ Borut Ambrožič, direktorica farmacevtske družbe Marifarm Romana Fišer, direktor podjetja Hoffmann Franc Hoffmann, vodja centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl ter dosedanji pomočniki direktorja UKC Maribor Peter Weissensteiner, Gregor Danko, David Felser in Darko Kuhar.

Po potrditvi na svetu zavoda mora kandidatu dati zeleno luč še vlada. Novega direktorja je treba poiskati do 20. junija, ko se Pivcu izteče odpovedni rok, sicer je treba imenovati vršilca dolžnosti direktorja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin