Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 9. 2011,
17.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marjan Šarec

Petek, 16. 9. 2011, 17.02

8 let, 1 mesec

Kamniški župan zavrača očitke na račun svojega vodenja občine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Župan občine Kamnik Marjan Šarec je v javnem pismu odgovoril na kritike njegovega vodenja občinske uprave.

Zavrnil je očitke o političnih menjavah in mobingu zaposlenih ter vodilnih ljudi v lokalnem nogometnem klubu. Na izjavo sta se že odzvala vodja svetniške skupine NSi Matej Tonin in urednik portala Kamnican.si Damjan Hančič.

V pismu se je kamniški župan najprej odzval na pisanje spletnega portala Kamnican.si, kjer je bil ta teden objavljen prispevek o mobingu občinskih uslužbencih s potrdilom inšpektorata RS za delo, da preiskujejo občino Kamnik. Portal deluje pod okriljem podjetja Vizija, katerega lastnik je občinski svetnik, predsednik kamniškega odbora NSi in vodja kamniške opozicije Matej Tonin, odgovorni urednik portala Damjan Hančič pa je vidnejši član NSi, je zapisal Šarec.

"Nihče ni bil zamenjan zaradi politične usmeritve" Glede govoric o šikaniranju in t.i. mobingu na občini Kamnik je Šarec v pismu zapisal, da je dejstvo, "da nihče ni bil zamenjan zaradi politične usmeritve ali prijateljskih zvez, ampak zgolj zaradi strokovnosti in odnosa do dela". Kot je dodal, je zaposlene najprej spoznal in nekatere šele po nekaj mesecih zaradi ugotovljenih nepravilnosti pri raznih projektih "v dobro občine" razrešil.

"Priložnost sem dal tistim, ki radi opravljajo svoje delo"

"Pri vseh ukrepih sem deloval po črki zakona, vsi premeščeni so se strinjali s premestitvami," je še pojasnil Šarec. Po lastnih besedah je dal priložnost tistim, ki radi opravljajo svoje delo, so do strank prijazni, dvignejo tudi telefon odsotnega sodelavca, znajo z ljudmi v težavah sočustvovati in ne zgolj podajati birokratsko suhoparne odgovore.

Glede očitkov o šikaniranju predsednika nogometnega kluba Kamnik Borisa Švajgerja je Šarec razložil, da je bila občinska uprava obveščena o nepravilnostih v klubu. Zadevo bodo preverili z revizijo in "če je bilo vse v redu", potem kamniški župan ne razume Švajgerja, "zakaj se toliko razburja, saj bi moralo biti glavno vodilo vseh transparentnost poslovanja."

"Šarec poskuša preusmeriti pozornost od realnih problemov"

Na javno pismo župana se je najprej odzval občinski svetnik NSi Matej Tonin, ki v izjavi vidi napad na posameznike, s katerim Šarec "poskuša preusmeriti pozornost od realnih problemov". S prihodom Marjana Šarca se v občini po mnenju Tonina soočajo z istimi problemi kot v preteklosti. Razmere so se celo poslabšale, saj številni projekti iz prejšnjega mandata danes stojijo, je še zapisal Tonin.

Urednik portala Kamnican.si Damjan Hančič pa je v odzivu na javno pismo Marjana Šarca zapisal, da lastniku, torej Toninu, ni nikoli dovolil, da bi se vmešaval v uredniško politiko spletnega portala. O objektivnosti največ pove več kot tisoč bralcev, ki po Hančiču dnevno berejo prispevke na portalu, kjer se trudijo objektivno poročati na osnovi trdnih dokazov.

Ne spreglejte