Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2015,
8.25

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

advertorial izobraževanje

Petek, 4. 9. 2015, 8.25

2 meseca, 3 tedne

Kam po poklicno usmeritev in pridobivanje novih, svežih znanj?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vse se vrti samo okrog nas, ljudi, so prepričani na LUNG v Novi Gorici, kjer so postali sodobno in uveljavljeno izobraževalno središče.

V izobraževanje vnašajo svežino, mladost in odprtost

Pred 13 leti je Ljudska univerza Nova Gorica napovedala preobrazbo in se poimenovala LUNG z željo, da bi v svoje okolje prinesli svežino, mladost, odprtost in prijaznost, s katerimi se danes lahko pohvalijo na vseh ravneh delovanja.

Njihovo prepričanje je, da človek lahko le s svojim znanjem in razgledanostjo pozitivno vpliva na svet, prav tako pa nase. Med prizadevanjem, da bi v njihovih programih pridobili to širino, so postali sodobno in uveljavljeno izobraževalno središče, ki je dostopno vsem, v celotni regiji in tudi čez mejo.

Od poklicne usmeritve, učenja tujih jezikov in vse do kakovostnega preživljanja prostega časa

Pestra izobraževalna ponudba LUNG je razdeljena na pet področij. Udeležencem, željnim znanja in novih izzivov, nudijo:

Pridobitev izobrazbe

Na LUNG se lahko izobražujete v programih:

- osnovna šola za odrasle, - poklicni in srednješolski programi (trgovec, frizer, ekonomski tehnik, predšolska vzgoja, novost pa je tudi program kozmetični tehnik), - višje- in visokošolski strokovni programi, - podiplomski študij.

Učenje (tujih) jezikov

Na LUNG se lahko vpišete v splošne jezikovne tečaje ali tečaje po meri, na primer individualne, v paru, skupinske, po naročilu. Izbirate lahko med angleščino, francoščino, hrvaščino, italijanščino, nemščino, ruščino, srbščino, španščino in seveda slovenščino. Če je dovolj zanimanja, organizirajo tudi tečaj portugalščine, češčine, japonščine, švedščine in drugih jezikov.

Katere so prednosti učenja jezikov na LUNG?

- odlični domači in tuji predavatelji (t. i. native speakerji), - izjemno ugodna cena za tečaje v paru, - fleksibilen urnik (glede na vaše zmožnosti – pred, med ali po službi, po želji tudi ob sobotah), - brezplačno uvrstitveno testiranje (tudi na spletni strani) in svetovanje, - možnost prijave prek spletne strani, - po koncu tečaja lahko kandidati pišejo test in dobijo potrdilo o opravljeni stopnji tečaja, lahko pa se odločijo samo za potrdilo o udeležbi na določeni stopnji tečaja, - lokacija po vaši želji: na LUNG ali v prostorih naročnika, - dve brezplačni srečanji (šest ur), če tečaj poteka v naročnikovih prostorih.

Popestritev prostega časa

Kaj so za tiste, ki si želijo vedno novih izzivov, pripravili na LUNG?

Tečaji za prosti čas: Izbirate lahko med tečajem digitalne fotografije, krojenja in šivanja, klekljanja, glasbeno šolo za otroke in odrasle.

Študijski krožki: za te se lahko odločijo manjše skupine, ki jih združuje skupen interes, skupna tematika, ki jih zanima. Imate idejo, ki bi lahko pozitivno vplivala na okolico v obliki akcije, spremembe, razvoja in napredka? Vabljeni v študijske krožke na LUNG, ki so brezplačna oblika neformalnega učenja odraslih. Preberite si, kako študijski krožki potekajo.

Teden vseživljenjskega učenja: Na LUNG menijo, da je učenje pomembno v vseh življenjskih obdobjih posameznika, zato so vse prostočasne dejavnosti povezali v tematske sklope, s katerimi izbrano temo obdelajo skozi različne delavnice, predavanja, razstave in nastope ter s predstavitvami in umetniškim izražanjem.

Podpora pri učenju

Na LUNG z različnimi projekti, svetovanjem, vrednotenjem znanja in možnostjo učne pomoči ali samostojnega učenja tudi nudijo podporo pri vseživljenjskem učenju.

Ne spreglejte