Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2013,
18.01

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Patria Twitter družbena omrežja Janez Janša Janez Janša

Četrtek, 6. 6. 2013, 18.01

8 let, 1 mesec

Kako je zadeva Patria odmevala na družbenih omrežjih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na obsodilno sodbo v zadevi Patria so se uporabniki Twitterja odzvali s 196 zapisi, največ jih je bilo takoj po izreku sodbe in v času večernih poročil. Velika večina sporočil je bila negativnih.

Včerajšnja sodba v zadevi Patria je odmevala tudi med uporabniki spletnih družbenih omrežij. Sporočila na Twitterju je analiziralo podjetje Gama System z orodjem Gama System® PerceptionAnalytics. Med polnočjo včeraj in 15. uro danes so spremljali zapise v slovenščini z oznakami SDS, Janez Janša in Patria ter vsemi njihovimi izpeljankami. Zaradi objektivnosti podatkov so iz analize dvournega povprečja zapisov izključili dva uporabnika – stranko SDS in Janeza Janšo. Odzivi tudi še danes dopoldan Na obsodilno sodbo so se uporabniki v 39 urah z iskanimi ključnimi besedami odzvali s 196 zapisi. Največ sporočil je nastalo včeraj takoj po izreku sodbe in med obojimi večernimi poročili, zadeva Patria pa je odmevala tudi še danes dopoldan.

Sporočila z analiziranih računov je v najprometnejšem obdobju – nekje med 14. in 15. uro včeraj – videlo tudi več kot 80 tisoč sledilcev.

Skoraj vsa sporočila negativna Podatki kažejo, da je bila velika večina zabeleženih zapisov negativnih, niti enega pozitivnega in le malo nevtralnih, kar se v dozdajšnjih raziskavah ni zgodilo še nikoli, poudarjajo pri Gama Systemu. A ker program za analizo odnosa do zadeve uporablja nekatere vnaprej določene parametre, je bolj verjetno, da so bili zapisi, ki jih je sistem prepoznal kot nevtralne, v resnici pozitivni, še opozarjajo.

Najpogostejši besedi Janez in pojejo V analiziranih zapisih so uporabniki največkrat zapisali oznake Patria, SDS, Janša in jansa.

Najpogosteje pa so se v sporočilih pojavljale besede Janez, pojejo, Prišleki, raus, podpornica, zanima, objavil, slišali in himno.

Med kombinacijami dveh besed so bile najpogostejše Prišleki raus, raus podpornica, podpornica zanima, zanima objavil, pojejo himno, distanciral sodne in sodne farse.

Najpogostejše kombinacije treh besed pa so bile Prišleki raus podpornica, raus podpornica zanima, podpornica zanima objavil, distanciral sodne farse, sodne farse zgodila, farse zgodila verjel in smejimo jokajočemu ljudstvu.

Ne spreglejte