SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj je ključno, ko se odločate, za koga boste volili?

3

termometer

Večina volivcev se bo na predčasnih volitvah odločila za stranko, ki jim bo ponudila dober program. Odnos do druge svetovne vojne bi v ospredje programa postavila le dva odstotka državljanov.

Kaj je za državljane najpomembneje, ko se odločajo, za koga bodo glasovali na državnozborskih volitvah? V anketi, ki jo je na vzorcu 701 polnoletne osebe za naš medij izvedla agencija Episcenter, je za dobro polovico vprašanih ključen program stranke, tretjina jih prisega na voditelja stranke, za pet odstotkov državljanov je odločilno mnenje okolice, le štiri odstotke pa bi stranko obkrožilo zgolj zaradi njenega imena. Preostanek anketirancev bi za določeno stranko glasoval zaradi drugih razlogov.

Na vprašanje, katero področje v okviru programa stranke je za volivce najpomembnejše, so odgovarjali le tisti, za katere je najpomembnejši program stranke. Slaba tretjina vprašanih pri programu stranke stavi na ukrepe za gospodarsko rast, petina pa bi v ospredje postavila socialno državo in javni sektor.

Šestnajst odstotkov državljanov meni, da bi morale stranke med prioritete programov uvrstiti vprašanje mladih. Odnos do druge svetovne vojne bi v ospredje strankinega programa postavila dva odstotka volivcev, le za odstotek vprašanih pa je najpomembnejša privatizacija državnih podjetij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin