Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 6. 2020,
12.03

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

89

Natisni članek

Jelko Kacin Koronavirus

Sobota, 27. 6. 2020, 12.03

3 leta, 10 mesecev

Krek: situacija na Hrvaškem je resna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

89

Milan Krek NIJZ | Foto Nebojša Tejić/STA

Foto: Nebojša Tejić/STA

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je opozoril, da je epidemiološka situacija v sosednji Hrvaški resna, če se ne bo umirila, pa bo treba zaostriti ukrepe. Okužbe v Sloveniji so medtem precej razpršene po celotni državi, kar je, kot je pojasnil Krek, predvsem posledica dejstva, da je večina okužb vnešenih iz držav iz tako imenovanega rdečega seznama in ni posledica širjenja znotraj države.

Novice Iz Hrvaške iz prve roke: Tudi ko si na plaži, težko pozabiš na koronavirus

Za eno osebo še ne vedo, kako oziroma kje se je okužila

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je v oddaji 24 ur na POP TV še pojasnil, da je bilo osem od včeraj potrjenih okužb iz že znanih skupin okuženih, piše STA.

Dve okuženi osebi sta prišli iz BiH, tri iz Srbije, za eno osebo pa še niso našli izvora. "Vsi, ki so bili na novo odkriti, so pod nadzorom epidemiološke službe, ki so jim odredili izolacijo, osebam, ki so bile z njimi v stiku, pa 14-dnevno karanteno" je zagotovil. 

Kacin: Širjenje virusa je zaskrbljujoče, socialna razdalja je ključna

"Opozorila stroke moramo dosledno upoštevati," poudarja Jelko Kacin. | Foto: Daniel Novakovič/STA "Opozorila stroke moramo dosledno upoštevati," poudarja Jelko Kacin. Foto: Daniel Novakovič/STA

Včerajšnji pozitivni brisi potrjujejo, da ljudje preslabo upoštevajo socialno razdaljo 1,5 metra, pa je ob 14 na novo odkritih primerih koronavirusa v Sloveniji opozoril uradni govorec vlade Jelko Kacin.

"Poročilo NIJZ o zaskrbljujočem širjenju COVID-19 po Sloveniji svari. Včerajšnji pozitivni brisi potrjujejo, da ljudje preslabo upoštevajo socialno razdaljo 1,5 m. Ta je ključna za soočanja z virusom. Sekundarne okužbe naj zdrznejo vsakogar, opozorila stroke moramo dosledno upoštevati," je ob objavi zadnjih podatkov na Twitterju opozoril Jelko Kacin.

Dubrovnik obzidje
Novice NIJZ pomirja: Turistična središča na Hrvaškem so varna

V petek 14 novih okužb

V Sloveniji so v petek ob 878 testih potrdili 14 okužb z novim koronavirusom. V bolnišnici je osem ljudi, intenzivno nego pa potrebuje eden. Po dve okužbi so odkrili v občinah Ljubljana, Koper, Pivka in Straža.

 

Iz bolnišnice v petek niso odpustili nobenega bolnika s covid-19, medtem ko so jih doslej odpustili 297. Covid-19 v petek ni zahteval nobene smrtne žrtve, tako da skupno število umrlih s covid-19 ostaja 111.

RTV Slovenija
Novice Okuženi trije zaposleni na RTV Slovenija
Novice Okuženi s koronavirusom tudi na otoku Krku

 

Ne spreglejte