Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2008,
12.40

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 19. 1. 2008, 12.40

8 let, 3 mesece

Jelinčič: Obmejna policija deluje nepravilno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Vodja Poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti sprašuje vlado, zakaj slovenska obmejna policija še vedno nepravilno izpolnjuje svoje naloge na področju Bele krajine.

V pisnem poslanskem vprašanju tudi sprašuje, ali je delovanje slovenskih obmejnih organov pravilno ter kakšne bodo sankcije zoper odgovorne. Vodja poslanske skupine SNS pojasnjuje, da naj bi po obvestilih oziroma informacijah okoliških prebivalcev iz Semiča, Metlike ter Črnomlja policija med opravljanjem kontrole nagovarjala občane s stavkom "kontrola državne meje".

"Je vlada že spremenila mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško?"

"Vsekakor bi bilo opravilo pravilno izpolnjeno, v kolikor ne bi šlo za vprašanje na področju Vahte, ki leži 20 kilometrov od Metlike proti Novemu mestu ter tudi pri peskokopu pri Žužemberku, torej 60 kilometrov od državne meje," poudarja Jelinčič. "Kolikor je meni znano se sicer državna meja še ni premaknila na Gorjance in v Suho krajino ali pa je Vlada Republike Slovenije oziroma njeni pristojni organi sama že spremenila mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško," je še zapisal v poslanskem vprašanju.

Ne spreglejte