Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2015,
13.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 19. 3. 2015, 13.09

8 let, 5 mesecev

Je Janko Veber lahko še kdaj resen politik?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Bo Janko Veber, obrambni minister, ki danes odhaja, nadaljeval pot kot običajen slovenski politik ali kot politični mrtvec?

V državnem zboru se bo ob 13. uri začela izredna seja, na kateri bodo parlamentarci odločali o razrešitvi obrambnega ministra Janka Vebra. To je predlagal premier Miro Cerar, potem ko je v javnost prišla informacija, da je Veber obveščevalno-varnostni službi ministrstva naročil analizo posledic prodaje Telekoma. S tem je po Cerarjevem mnenju objektivno odgovoren za nezakonito, nepravilno in nepregledno delovanje te službe. Za Vebrom, ki navedbe o nezakonitosti zavrača, za zdaj stoji njegova stranka, SD, a možnosti, da bi imel po izredni seji še naprej izkaznico obrambnega ministra, so skoraj nične. Če pred glasovanjem v državnem zboru ne bo odstopil sam, bo razrešen z glasovi poslancev.

Kaj sledi? Je Janko Veber po aferi Veberkom kot politični akter še lahko del javnega prostora? Kaj je z njegovo kredibilnostjo in ali že govorimo o političnem mrtvecu? Sploh lahko naredi kakšno stvar, da bi mu javnost in politika še kdaj zaupali?

Ne spreglejte