Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksandar Mićić

Nedelja,
11. 11. 2012,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Milan Zver Janez Janša Janez Janša Barbara Brezigar

Nedelja, 11. 11. 2012, 16.36

8 let

Janša: Zver je zagovarjal, kar je potrebno za Slovenijo, ni sadil rožic

Aleksandar Mićić

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Sprejel je nehvaležno vlogo, ko je zagovarjal tisto, kar je potrebno za Slovenijo, in ni sadil rožic, čeprav je to najlažje," je dejal Janez Janša v volilnem štabu Milana zvera.

20:55 Nikogar ni več v volilnem štabu Milana Zvera.

20:00 Janez Janša se je zahvalil Zveru, da je sprejel ta izziv ter se pošteno in častno bojeval. Sprejel je nehvaležno vlogo, ko je zagovarjal tisto, kar je potrebno za Slovenijo, in ni sadil rožic, čeprav je to najlažje. Edini naj bi bil, ki je imel program, zato upa, da ga bo imel tudi kateri od dveh kandidatov v drugem krogu. Koga bodo podprli v drugem krogu, bo težka odločitev, saj v drugem krogu ne vidijo svojega programa in vrednot. Podpora bo zelo odvisna od tega, kako se bosta kandidata odzvala na deblokado, saj sta v drugem krogu kandidata, od katerih eden ne podpira že sprejetih ukrepov, drugi pa jih z besedami podpira, v parlamentu pa je glasoval proti. Zahvalil se je tudi vsem tistim, ki so šli na volišča, saj so s tem pokazali, da jim za to državo ni vseeno.

19:59 Predsednica NSi Ljudmila Novak se je v imenu svoje stranke zahvalila Milanu Zveru za pogumno in odločno kampanjo. Glede drugega kroga je povedala, da niso najbolj zadovoljni in še ne vedo, koga bodo podprli, saj naj bi najboljši kandidat izpadel.

19:57 "To je poraz, moj osebni poraz," je povedal dr. Milan Zver ob prvem nastopu pred novinarji po končanem volilnem molku. Zahvalil se je vsem, ki so mu dali glas. Žal mu je, da je edini kandidat, ki je imel program, izpadel, kajti druga dva kandidata programa nista imela: "Predstavil sem nekaj vsebine, ne samo šlagerjev." Glede na predvidene rezultate je Zver povedal, da je žalosten, hkrati pa je čestital obema protikandidatoma, ki sta se uvrstila v drugi krog. Danes se ni hotel opredeliti do tega, koga bo podprl v drugem krogu, saj bo najprej počakal, da se oba opredelita do ključnih razvojnih reform. O svoji nadaljnji karieri se, se bo odločil po nekajdnevnem premisleku.

19:44 Ivan Štuhec je povedal, da se je Türk očitno preveč vedel, kot da je že zmagal, zato so zdaj taki rezultati, hkrati pa se je očitkom izmikal, namesto da bi nanje prepričljivo odgovarjal. V drugem krogu bo podprl Pahorja, saj, kot pravi, druge izbire nima.

Vodja volilnega štaba Barbara Brezigar je povedala, da še čakajo na uradne rezultate. Če pa se bo izkazalo, da je res Milan Zver končal na tretjem mestu, bo to pomenilo, da je najboljši kandidat izpadel. Z volilno kampanjo so zadovoljni, očitno pa je, da je zmagalo leporečje. Po njenih besedah se je Milan Zver pokazal kot skromen človek, ki zna priznati, da tudi česa ne ve. Zelo nevarni pa so vsevedneži, je še dejala Brezigarjeva.

18:52 Prišel je tudi Andrej Šircelj.

18:51 Minister za obrambo Aleš Hojs je ob prihodu izrazil optimizem pred drugim krogom.

18:49 V volilni štab je prispel minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Prispel je tudi minister za notranje zadeve Vinko Gorenak, ki je povedal le, da je počival in da gre zdaj pogledat rezultate. Branko Grims je zbranim novinarjem povedal, da imajo volivci vedno prav.

18.42 V volilni štab je prišel tudi Milan Zver.

18:26 V medijskem središču nismo opazili vidnejših predstavnikov stranke SDS, kljub temu pa smo opazili Urško Bačovnik Janša in Janeza Janšo že ob prihodu v strankarsko stavbo.

18:16 Po neuradnih informacijah bo kandidat za predsednika Milan Zver prišel šele nekaj minut čez 19. uro.

18:05 V štabu predsedniškega kandidata Milana Zvera je precej mirno. Zbirajo pa se novinarji. Opazili smo tudi Al Jazeero Balkan in hrvaško Novo TV.

Ne spreglejte