Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 9. 2015,
12.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

poslanci Alenka Bratušek Jani Möderndorfer Bojan Dobovšek Milan Brglez Miro Cerar Simona Kustec Lipicer

Četrtek, 10. 9. 2015, 12.05

7 let, 12 mesecev

Jani Möderndorfer bo lahko s SMC sodeloval projektno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V SMC nikomur ne zapirajo vrat, odpirajo jih za projektno sodelovanje, a za stranko je najbolj pomembno to, da je enotna in da izpolnjuje volilne zaveze o novi in drugačni politiki.

Tako je vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer odgovorila na vprašanje, ali bi lahko v poslansko skupino sprejeli dolgoletnega politika LDS, PS in ZaAB Janija Möderndorferja.

Ne bo 36. član Te besede verjetno pomenijo, da nekdanji vodja poslanske skupine Zavezništva AB, ki je pred dnevi izstopil iz stranke in poslanske skupine, ne bo postal 36. član poslanske skupine največje vladne stranke.

Ker sta v poslanski skupini ostali le še predsednica ZaAB Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček, je v skladu s parlamentarnim poslovnikom prenehala obstajati.

Kdor molči, desetim odgovori Möderndorfer, ki je prejšnji teden predsedniku vlade in SMC Miru Cerarju napovedal, da lahko v poslanski skupini ZaAB pride do krize, medijem še vedno ne daje izjav, le za POP TV je v torek povedal, da v SMC ni naletel na zaprta vrata, vendar jasnega odgovora glede tega še ni.

Kustec Lipicerjeva je na vprašanje, ali je zadeva z Möderndorferjem končana, odgovorila, da so odprti za sodelovanje z vsakim, s katerim najdejo "skupni projektni jezik". "Če ima kdo željo oziroma interes pristopiti k nam, lahko to vsekakor formalno, uradno izkaže, zaprosi in se bomo o tem v stranki in v poslanski skupini odločili."

Ne morejo si privoščiti rušenja enotnosti Bi morebitni prestop Möderndorferja lahko zrušil enotnost v poslanski skupini? "Vsekakor je to eno od zelo pomembnih vprašanj. Še enkrat ponavljam: enotnost in izpolnjevanje zavez, ki smo jih dali v času pred volitvami, je tisto naše ključno, temeljno vodilo pri delovanju," je odgovorila Kustec Lipicerjeva.

V prihodnjih dneh se bo sicer odvijala še ena zgodba, povezana z razpadom poslanske skupine nekdanje predsednice vlade Bratuškove. Ta želi namreč skupaj z Bon Klanjščkovo in nekdanjim poslancem SMC Bojanom Dobovškom ustanoviti poslansko skupino nepovezanih poslancev, ki bi jo vodil Dobovšek, sama pa bi bila njegova namestnica.

A lahko se zgodi, da zaradi neizpolnjevanja pogojev iz poslovnika državnega zbora to ne bo mogoče. O tem bodo v petek razpravljali vodje poslanskih skupin na sestanku kolegija predsednika državnega zbora Milana Brgleza.

Ne spreglejte