SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janez Janša in njegov odvetnik še nista prevzela sodbe v zadevi Patria

1

termometer

 | Foto:
Iztekel se je 15-dnevni rok za prevzem pisnega odpravka v zadevi Patria, Janez Janša in njegov odvetnik Franci Matoz ter Ivan Črnkovič pa sodbe še niso prevzeli, saj sodišče še ni prejelo povratnic.

Iz SDS so za STA sporočili, da bo predsednik stranke Janša sodbo prevzel v petek, ko se vrne domov, Črnkovič pa je sicer v petek pojasnil, da bo sodbo prevzel v roku. Matoz zadeve ni želel komentirati.

Prva sodbo prevzela tožilec in odvetnik Ivana Črnkoviča Po pojasnilu okrajnega sodišča se sodba vroča po osebnem vročevalcu. Na dan, ko je bila ta poslana, sta jo prevzela tožilstvo in odvetnik Ivana Črnkoviča Dejan Marković, pozneje pa Anton Krkovič in njegov odvetnik Jože Hribernik. Kot pravijo na sodišču, so to tudi vse vročilnice, za katere so prejeli povratnice.

Tožilec se ne bo pritožil Vsi trije obtoženi so že takoj po izreku obsodilne sodbe 5. junija letos napovedali pritožbe. Vrhovni državni tožilec Andrej Ferlinc pa je za današnje Delo pojasnil, da se ne bo pritožil. Ocenil je, da sodba predstavlja zelo natančno in celovito analizo dokazov ter je izdelana "s filigransko natančnostjo".

Okrajno sodišče je Janšo, Črnkoviča in Krkoviča spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin