Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 12. 2013,
17.52

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roman Jakič

Ponedeljek, 9. 12. 2013, 17.52

4 leta, 3 mesece

Jakič na delovnem obisku v Rusiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Obrambni minister Roman Jakič, ki se mudi na delovnem obisku v Rusiji, se je sestal z apostolskim nuncijem slovenskega rodu v Moskvi, nadškofom Ivanom Jurkovičem, in s predstavniki ruske dume.

V torek pa bo minister Roman Jakič podpisal sporazum o vojaško-tehničnem sodelovanju med Slovenijo in Rusijo. Jakič je na obisku v Rusiji kot član delegacije premierke Alenke Bratušek, ki bo v Rusijo z gospodarsko delegacijo prispela v torek.

Predstavil napore Slovenije pri reševanju gospodarske krize v državi Kot so sporočili z obrambnega ministrstva, sta Jakič in apostolski nuncij Jurkovič govorila o humanitarni krizi v Siriji. Prav tako sta se dotaknila slovenske pomoči Italiji z večnamensko vojaško ladjo Triglav, ki bo v petek izplula proti italijanskemu otoku Lampedusa. Jakič je apostolskemu nunciju predstavil napore Slovenije pri reševanju gospodarske krize v državi in uvedbi zakona o davku na nepremičnine, so sporočili z obrambnega ministrstva.

Pogovarjala sta se tudi o podpisu vojaško-tehničnega sporazuma med Slovenijo in Rusijo, ki ga bo Jakič v torek podpisal z namestnikom direktorja Federalne službe za vojaško-tehnično sodelovanje Pinčukom Anatolijem Grigorjevičem.

Jakič in Jurkovič sta se dotaknila še aktualnih razmer v Ukrajini ter na splošno dvostranskega sodelovanja Rusije s Slovenijo in Vatikanom.

Tudi o izvedbi olimpijskih in paraolimpijskih iger v Sočiju leta 2014 Jakič se je v Moskvi srečal tudi s podpredsednikom odbora ruske dume za delo, socialno politiko in veteranska vprašanja Mihailom Trentievom. Minister Jakič in poslanec Trentiev, ki je tudi generalni sekretar ruskega Paraolimpijskega komiteja, sta govorila o vprašanjih invalidov in vojnih veteranov ter njihovih pravic ter zakonskih rešitev, ki jih ima Rusija. Dotaknila sta se tudi vprašanja o izvedbi prihajajočih olimpijskih in paraolimpijskih iger v Sočiju leta 2014, so še sporočili z obrambnega ministrstva.

Minister se je v dumi srečal tudi s predsednico skupine prijateljstva s Slovenijo, poslanko Eleno Panino. Obravnavala sta gospodarska vprašanja in vprašanja o gradnji Južnega toka, pri čemer je Jakič povedal, da upa in je hkrati prepričan, da bodo nastali zaplet rešili v korist Slovenije, Rusije in EU. "Potrebujemo le malo volje in potrpljenja," je dejal.

Ne spreglejte