SiolNET. Novice Slovenija
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izsledili moška, ki naj bi na tablah pomazala slovenska imena

0,54

termometer

Avstrijska policija
Avstrijska policija je izsledila moška, ki naj bi januarja pomazala slovenske napise na dvojezičnih tablah na avstrijskem Koroškem. Fotografija je simbolična. Foto: Getty Images

policija je uspela najti osumljenca, ki naj bi januarja s črno barvo pomazala slovenska imena na dvojezičnih krajevnih napisih na avstrijskem Koroškem. Dvajsetletnik iz Celovca je namreč priznal, da je table pomazal skupaj z 21-letnim kolegom. Oba sta bila člana avstrijskih svobodnjakov (FPÖ).

Policija Novice Zasegli več kot 600 delov ukradenih avtomobilov

Dvajsetletnik je obrazložil, da sta table pomazala iz osebnih razlogov. Policija je prišla na sled moškemu, ker je celovška policistka 23. januarja, na dan mazaške akcije, pri kraju Dobrla vas opazila avtomobil z nenavadno registrsko tablico. Policistka je bila na poti domov in o tem obvestila kolege. Ti so prišli na sled 20-letnika, ki se je med zaslišanjem večkrat zapletel in kasneje priznal krivdo. Skupaj z 21-letnikom bosta morala odgovarjati za svoja dejanja.

Oba sta bila do sedaj člana FPÖ, po današnjem razkritju pa so ju izključili iz stranke. Deželni vodja FPÖ Gernot Darmann je v izjavi ob tem še obsodil mazaško akcijo. Mazača sta januarja v dveh akcijah s črno barvo najprej pomazala slovenska imena na dvojezičnih krajevnih napisih v občinah Pliberk in Dobrla vas, kasneje pa še šest dvojezičnih tabel v občini Dobrla vas. Na mazaško akcijo so se kritično odzvale slovenske krovne organizacije na avstrijskem Koroškem ter slovenska politika. Dejanje so obsodili tudi v Avstriji, poroča STA.

Zasegli konopljo Novice Pri 53-letniku zasegli več kot 800 rastlin konoplje #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin