SiolNET. Novice Slovenija
8,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izjemen skok: potrdili skoraj 500 novih okužb

8,07

termometer

Testiranje koronavirus

V ponedeljek je bilo v Sloveniji opravljenih 2.489 PCR-testov in ugotovljenih 477 okužb s koronavirusom. Število aktivnih primerov je zraslo na 3.753. Delež pozitivnih testov znaša 19 odstotkov.

Včerajšnje številke v primerjavi s preteklim ponedeljkom pomenijo izjemno rast. Pred enim tednom smo namreč potrdili 318 okužb.

Tudi število hospitaliziranih se je zvišalo. V bolnišnici je trenutno 86 ljudi, od tega 19 na oddelku za intenzivno nego. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 328, 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev 175. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je v primerjavi z dnevom prej povečalo za 24, 14-dnevna pojavnost na 100 tisoč prebivalcev pa za 12 okužb.

Pred novim šolskim letom je bila včeraj v ospredju odločitev glede pogoja za vstop staršev oziroma spremljevalcev v vrtce in šole. Po prvotni odločitvi vlade, da bodo morali izpolnjevati pogoj PCT, so odločitev spremenili. Na dopisni seji so dopolnili odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu. 

Dopolnitev se nanaša na izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (PCT) za starše oziroma tiste, ki pripeljejo otroka v vrtec, v razrede prve triade osnovne šole, v osnovne šole s prilagojenim programom ter v zavode za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, zanje namreč izjemoma ne velja pogoj PCT. Dopolnitev odloka začenja veljati v torek.

Med analiziranimi vzorci NLZOH 99,3 odstotkov različice delta

V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) so med 8. in 15. avgustom sekvencirali 533 vzorcev novega koronavirusa. Različico delta so potrdili v 529 primerih, s čimer predstavlja 99,3 odstotka sekvenciranih vzorcev, največ okužb z delto pa je prisotnih v Podravju. Med vzorci so potrdili tudi en primer različice alfa.

Med statističnimi regijami je različice delta največ v Podravju (125), sledijo gorenjska (110), obalno-kraška (87) in savinjska (84). V drugih regijah je bilo vzorcev te različice manj, tako so jih v jugovzhodni regiji potrdili 41, na Koroškem 18, v pomurski regiji 14, v osrednjeslovenski pa 13. Ostale statistične regije imajo manj kot deset primerov. STA
COVID 19 Novice V nedeljo potrdili več kot sto okužb Milan Krek Novice Med maturanti, ki so se vrnili iz Grčije, potrdili že 42 okužb Šolarji Novice Vlada spremenila odločitev: Starši brez PCT ne bodo ostali pred vrati vrtcev in šol

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin