Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2013,
14.21

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Žiga Turk interpelacija

Petek, 22. 2. 2013, 14.21

8 let, 5 mesecev

Interpelacija zoper Turka ne bo obravnavana na februarski seji DZ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kolegij predsednika DZ je sklenil, da bo DZ obravnaval delovnopravno reformo na izredni seji 28. februarja. Interpelacija zoper ministra za izobraževanje Turka pa ne bo obravnavana na februarski seji.

"Dobil sem prošnjo ministra Žige Turka, da se točka o interpelaciji zoper njega umesti že na februarsko sejo DZ, ki se začne 4. marca," je na seji kolegija DZ dejal podpredsednik DZ Jakob Presečnik. Vendar je pojasnil, da to iz poslovniških razlogov ne bo mogoče. DZ mora namreč najprej dobiti ministrov odgovor na interpelacijo, pred uvrstitvijo točke na dnevni red seje DZ pa mora miniti najmanj 15 dni, je pojasnil. "O tem, kdaj bo odgovor na interpelacijo obravnavan v DZ, bomo odločali takrat, ko bomo v DZ prejeli odgovor ministra na interpelacijo," je dejal Presečnik.

Po sklepu kolegija bo druga obravnava predloga zakona o delovnih razmerjih ter predloga novele zakona o urejanju trga dela na izredni seji v četrtek, 28. februarja, ob 12. uri. Skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom (SDS), ki je vložila zahtevo za sklic izredne seje, poudarja, da se bo tako rok za vlaganje dopolnil podaljšal za dva dni.

Tanko: Pomembno je, da Slovenija izkaže pozitivne korake tudi na področju trga dela Tanko je spomnil tudi na to, da je Slovenija v zadnjih treh mesecih podvržena ekonomskemu pregledu Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj, zaključek tega pa bo 6. marca. Pomembno je, da Slovenija izkaže pozitivne korake tudi na področju trga dela, saj bo to pomembna osnova za izdelavo letnih ocen o Sloveniji, menijo vlagatelji zahteve za sklic izredne seje.

Glede na odločitev kolegija bo DZ na redni februarski seji, ki se bo začela 4. marca, med drugim po skrajšanem postopku obravnaval predlog spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju ter predlog novele zakona o Slovenskem državnem holdingu. Po skrajšanem postopku bo po današnji odločitvi obravnaval tudi predlog novele zakona o dedovanju kmetijskih gospodarstev.

Na februarski seji bodo tudi druge obravnave predlogov novele Obrtnega zakona, novele zakona o prekrških in novele zakona o funkcionarjih v državnih organih ter tretja obravnava novele zakona o zaščiti živali. Poleg tega pa so sklenili še, da bodo na seji v prvi obravnavi predlogi novel sedmih zakonov, in sicer zakonov o kazenskem postopku, o volitvah v DZ, o poslancih, o državnem svetu, o volitvah predsednika republike, o lokalnih volitvah ter o lokalni samoupravi.

Ne spreglejte