Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2015,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Natisni članek

Nataša Pirc Musar RTV Slovenija

Sreda, 26. 8. 2015, 11.10

8 let

Imenovanje direktorja RTV: nov sodni poraz Nataše Pirc Musar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

1

Nataša Pirc Musar je v zvezi s postopkom imenovanja generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija sprožila več sodnih postopkov na več sodiščih, a ji v nobenem ni uspelo, poudarjajo na RTV.

Leto dni po zapletih pri imenovanju generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija je Radiotelevizija Slovenija prejela sodbo Delovnega in socialnega sodišča, ki je v celoti zavrnilo zahtevek Nataše Pirc Musar za razveljavitev imenovanja Marka Fillija za generalnega direktorja ter za ugotovitev njenega mandata, so sporočili iz RTV Slovenija.

Član Programskega sveta ne sme biti v vodstvu nobene politične stranke V postopku imenovanja se je teden dni po glasovanju, v katerem je večino glasov dobila kandidatka Nataša Pirc Musar, izkazalo, da eden od članov Programskega sveta že ob imenovanju v Programski svet ter tudi na dan glasovanja ni izpolnjeval zakonskih pogojev za članstvo. Glas tega člana, ki je bil še leto poprej član vodstva politične stranke, kar zakon izrecno prepoveduje, je bil za izvolitev Pirc Musarjeve odločilen, pojasnjujejo na RTV.

Ker je to pomenilo nezakonito situacijo ter nedopusten vpliv politike na odločitev o izbiri generalnega direktorja, se je, kot poudarjajo, Programski svet odločil za ponovitev glasovanja in v obnovljenem postopku septembra lani imenoval Fillija za generalnega direktorja.

RTV: Sodišče nam je v celoti pritrdilo Kljub temu, da je Nataša Pirc Musar, ki danes opravlja funkcijo predsednice Rdečega križa, na več sodiščih skušala izpodbijati takšno ravnanje Programskega sveta in je vztrajala pri stališču, da je bila zakonito izvoljena, je prvostopenjsko sodišče pravilnost ravnanja Programskega sveta v celoti potrdilo.

"Sodišče je v celoti pritrdilo pravilnosti ravnanja Programskega sveta," izpostavljajo na RTV in dodajajo: "Vnovično glasovanje ni bilo usmerjeno proti posameznim kandidatom, kot je nasprotna stran skušala prikazati v javnosti, pač pa nujno za zagotovitev zakonite odločitve. Kakršnekoli drugačne interpretacije so neprimerne, ne ustrezajo dejstvom in jih je Programski svet vsakič tudi odločno zavrnil."

Ne spreglejte