Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2018,
16.25

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

hotel union Union požar Ljubljana

Sreda, 4. 7. 2018, 16.25

5 let, 9 mesecev

Hotel Union po požaru že normalno obratuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Grand hotel Union Business, ki se nahaja v središču Ljubljane, po torkovem požaru znova obratuje po ustaljenih tirnicah in je polno zaseden, so danes sporočili iz hotela. Končne ocene gmotne škode še ni, ker še poteka sanacija strehe, z ogledom kraja požara pa po navedbah hotela nadaljujejo tudi kriminalisti.

Aktivnosti za zavarovanje posledic požara na strehi hotela še potekajo in se bodo nadaljevale še v prihodnjih dneh, so zapisali v sporočilu za javnost. Hotelskih sob v bližini strehe požar neposredno ni poškodoval. Nekatere sobe pa so bile poškodovane zaradi sekundarnega vdora vode in pene med gašenjem požara.

Union požar
Novice Zagorel hotel v središču Ljubljane, evakuirali sto ljudi #foto #video

Organizirano evakuacijo hotela in gostov so izpeljali v desetih minutah. Goste so namestili v sobe znotraj sestrskega Grand hotela Union. "Z zadovoljstvom sporočamo, da se gostje in osebje hotela počutijo dobro," so navedli.

Gostje v hotel prihajajo pretežno iz evropskih držav, manjši delež pa je iz Severne Amerike in Oceanije. Torkov večer so sicer končali s povabilom vsem gostom, zaposlenim, požrtvovalni ekipi ljubljanske gasilske brigade in policiji na skupno neformalno druženje, ki so ga poimenovali večer požarne varnosti.

Fotogalerija
1 / 27

Ob tej priložnosti so se še enkrat zahvalili vsem gostom za potrpežljivost in sodelovanje, gasilcem in policistom za njihovo profesionalnost ter zaposlenim hotela za njihovo predanost delu, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Gasilcem je šele po sedmih urah uspelo pogasiti požar v Grand hotelu Union Business. V evakuaciji gostov ni bil nihče poškodovan. Požar je gasilo 75 gasilcev s 14 gasilskimi vozili. Zakaj je požar izbruhnil, za zdaj še ni znano.

Požar na hotelu Union.
Novice Požar v Ljubljani: Razburljiv začetek počitnic za ameriške turiste #video
Zmago Jelinčič
Novice Bo Jelinčič potopil desno koalicijo, še preden je nastala?
Ne spreglejte